Subota, 10. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Kako da postanete ranoranilac

cura-lezi
Preuzmite sliku

Spavate do kasno, probajte promjeniti navike, a evo neophodnih savjeta kako da to učinite

\"cura-lezi\"SKRATITE DAN ZA JEDAN SAT

Ako želite da se budite ranije, smanjite večernje obaveze. Obično precjenjujemo koliko slobodnog vremena imamo i nepotrebno preuzimamo na sebe previše obaveza. Da biste se rasteretili, pretpostavite da imate jedan sat manje u večernjim satima i recite ne stvarima koje ugrožavaju to vrijeme.

JEDITE MNOGO PROTEINA

Znate kako kažu: \”doručak je najvažniji obrok u toku dana.\” Tako da, ako pokušavate da učinite jutra podnošljivijim, šolja kafe jednostavno nije dovoljna. Poslije spavanja cijele noći, naš metabolizam i nivo šećera u krvi je na najnižem nivou. Potreban nam je zdrav doručak da obnovimo energiju.

Doručak šampiona sastoji se od proteina, raznobojnog voća i povrća i integralnog peciva. Ako ste kao hodajući zombi bez jutarnje doze kofeina, predlažemo da dodate mlijeko što će ojačati vašu kafu proteinima i kalcijumom.

NAGRADITE SE

Jes! Uspjeli ste! Niste pritisnuli to snuz dugme! Kada ustanete, iskoristite dodatno vrijeme koje ste dali sebi da se \”nagradite\” nekoliko minuta. Čitajte omiljene novine ili kolumnu na blogu, slušajte nekoliko minuta jutarnje vijesti, radite vježbe ili meditirajte.

Čak i to što ćete imati vremena za dodatnu šolju kafe ili što ne morate da jurite kroz vrata može biti nagrada. Izaberite nešto što vam znači. Kasnije razmislite o tome kako se osjećate kada ste dali sebi vrijeme za dobar početak dana.

Izvor: Shine / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: