Petak, 22. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kako da od hodnika napravite zanimljiv prostor? (FOTO)

Preuzmite sliku

Prva prostorija u koju ulazite kada kročite u stan obično je hodnik, predsoblje, foaje ili koridor. Toliko naziva ima ovaj prostor koji vas najčešće vodi u ostatak enterijera!

Takođe, ovaj prostor odaje prvi nagovještaj vašim gostima o tome kako izgleda ostatak vašeg enterijera, pa je veoma važno da izgleda sređeno i prijatno. Iako mu je primarna namjena odlaganje odjeće, obuće i kaputa, važno je posvetiti hodnicima dosta pažnje, jer je to na neki način welcome prostorija vašeg stana i kuće.

Nerijetko se susrećemo sa slabo osvijetljenim i skučenim hodnicima, a nekad i sa nedovoljno iskorištenim prostorom hodnika, pa iz tog razloga nije loše upustiti se u izazov njegovog preuređenja.

Dekorisanje ili preuređenje hodnika obično ne iziskuje puno vremena ni finansija, a ako vam fale ideje, evo nekih osnovnih.

Imajte prije svega na umu i to da za zidove malih prostorija koristite: bijelu, bež, ili golubije sivu nijansu ako prostor želite da “otvorite”. Ipak, vrlo često se koriste i jarke boje ili tapete za akcentovanje jednog ili dva zida, piše ljepotaizdravlje.ba.

Tepih

Dodajte dugačak tepih ili stazu zanimljivog uzorka.

 • Rasvjeta

  Okačite impresivan luster raskošnog oblika ili interesantnu rasvjetu kako bi vaš dom ostavljao dobar utisak čim otvorite vrata.

 • Ogledalo i detalji

  Vaza sa cvijećem, ogledalo, fotografije, slike i stone lampe su najčešći dekorativni elementi u hodnicima. Uglavnom se postavljanu na uske cipelarnike ili natkasne.

 • Slike

  Napravite umjetničku galeriju u vašem hodniku i okačite slike duž cijelih zidova.

 • Tapete

  Prekrijte jedan zid zanimljivim printom tapeta.

 • Boja

  Ofarbajte plafon hodnika zanimljivom ili kotrastnom bojom.

  Knjige

  Uokvirite zidove hodnika bibliotekom i izložite svoja omiljena književna djela.

 • Gipsani radovi

  Dodajte zanimljive gipsane radove i teksture kako biste od hodnika kreirali arhitektonski intrigantan prostor. (Tuzlanski.ba)

 • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,