Četvrtak, 16. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kako bi izbjegao posao, “razgovarao” na mobitel sa samim sobom 55 sati

Preuzmite sliku

Da bi izbegao svakodnevne radne obaveze, a ostavio utisak da je silno zauzet, švedski poreski savjetnik “razgovarao” je sa službenog telefona sa svojim privatnim mobilnim telefonom 55 sati, sve dok ga nadređeni nisu razotkrili.   

„Umjesto da preuzima pozive korisnika, Andreas je nazvao sopstveni broj mobilnog telefona, što je rezultiralo signalom „zauzeto“ u sistemu, pa je dolazne pozive preuzimao neko drugi“, piše u disciplinskom izvještaju švedske poreske uprave koji je nabavio AFP.

Taj 28-godišnji Šveđanin, kome sada prijeti otkaz, od marta do maja je samog sebe nazvao 32 puta i ‘razgovarao’ 55 sati, što je sedam dana efektivnog rada u dva mjeseca, piše u izvještaju poreske uprave, te se dodaje da su „neki od tih poziva ponekad trajali satima“.

Andreas je na radnom mjestu u poreskoj upravi bio zaposlen od maja 2020. godine, ali zbog pandemije je od januara 2021. radio od kuće.

U aprilu je, međutim, jedan od njegovih nadređenih primijetio da telefonira neobično dugo u poređenju s prosječnim potrebama posla, prenosi Hina.

Kad je pozvan na razgovor s nadređenima priznao je šta je činio, mada je interna istraga pokazala da je isto ponovio još četiri puta nakon spomenutog razgovora, a kad su ga šefovi ponovo pozvali na razgovor u maju, odgovorio im je da mu je motivacija za rad „izuzetno niska“. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,