Četvrtak, 6. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Kako bi izbjegao alimentaciju, na DNK test poslao čovjeka koji liči na njega

Preuzmite sliku

Kako bi izbjegao alimentaciju, na DNK test poslao čovjeka koji liči na njega

 • otac-ocinstvo-DNK-thomas-kenny2
 • Ako neko zaslužuje titulu najgoreg oca godine, onda je to definitivno 25-godišnji Britanac Thomas Kenny iz Birminghama. Iako je bio u dugogodišnjoj vezi, Thomas se upustio u kratkotrajnu aferu iz koje je njegova ljubavnica izašla s povećim trbuhom.

  Umjesto da se s novonastalom situacijom suoči poput pravog muškarca, Thomas Kenny je pokušao nagovoriti ljubavnicu na abortus. Kada u tome nije uspio, na test je očinstva poslao muškarca koji mu je jako sličio. Da stvar bude još bizarnija, njegova je prevara uspjela. No, samo na godinu dana.

  Kada je otkrila prevaru, ljubavnica je tužila Thomasa koji je priznao da je u vrijeme afere njegova partnerica nosila njihovo drugo zajedničko dijete. No, i dalje je odbijao priznati očinstvo nad djetetom nekadašnje ljubavnice.

  – Dobili ste zadatak da dostavite vlastiti uzorak DNK. Umjesto da to učinite, vi ste poslali muškarca koji vam je fizički jako sličio. Očigledno je da ste to učinili kako bi izbjegli plaćanje alimentacije. Mislim da je točno ustvrditi da ste sami krivi za svoje nevolje, objasnio mu je birminghamski sudac Philip Parker.

  – Vaši poznanici svjedočili su da ste osoba koja ima dobro ponašanje, no činjenice pokazuju da ste neiskreni i vrlo manipulativni. Vaša je partnerica svjedočila da ste dobar otac, no u ovom se slučaju pokazalo kako ste bili spremni odreći se djeteta zbog novčane koristi. Moralno teško da ste mogli potonuti dublje od toga, završio je sudac svoju ‘bukvicu’ Thomasu, piše Birmingham Mail.

  Thomas Kenny na kraju je ipak sve priznao te je osuđen na šest mjeseci zatvora.(24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje