Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kada prekid i nije tako loša ideja: Tri znaka da je on apsolutno gubljenje vašeg vremena

Preuzmite sliku

Ponekad je, koliko god vam to bilo teško priznati, prekid dobra ideja…

On je uvijek u centru pažnje

U želji da se istakne u masi i da ga svi primijete, on se šali na svačiji pa i na vaš račun. Ako je vaš partner zabavljač, uz njega možete djelovati preozbiljno i dosadno. Ovakvo ponašanje vjerovatno je odraz duboke nesigurnosti. Ako vas on stalno nastoji poniziti, to je pouzdan znak nedostatka samopouzdanja. On će se osjećati bolje ako ste vi nesretni. U tom slučaju nemojte mu skrivati kako se osjećate, nego mu jasno dajte do znanja koliko vam takvo ponašanje smeta. Nastavi li to raditi i dalje, znate šta vam je činiti.

Njegova je karijera na prvom mjestu

Satima vam prepričava probleme s posla, a kad vi spomenete svoje probleme, on se isključi i ne sluša vas, nego samo tupo potvrđuje sve što kažete. Za početak, morate analizirati svoj stav, jer možda mu dopuštate takvo ponašanje. Prosudite puštate li ga da misli kako je vaš posao manje vrijedan ili kako je njegova karijera značajnija od vaše. Ako je tako, popravite svoje samopouzdanje tako što ćete mu nabrajati svoje poslovne uspjehe. Objasnite mu da vi niste njegova tajnica, nego ravnopravni partner, prenosi cosmopolitan.hr.

Emocionalno vas iscrpljuje

Ako svu energiju ulažete u vezu, ostat ćete prazni. Ukoliko stalno brinete kako će on reagovati ili stalno nastojite udovoljavati njegovim željama, velika je vjerovatnoća da će se to negativno odraziti na vas i vaša osobna dostignuća. Ljudi obično uče po modelu roditelja kako se odnositi prema tuđim osjećajima, ako su imali negativan primjer, tako će se i ponašati. Pokažite mu da ste nesretni zbog njegovog ponašanja ili mu predložite da potraži stručnu pomoć.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,