Subota, 6. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kada je vrijeme za novu vezu?

Preuzmite sliku

Nakon početnog šoka i negiranje da je vašoj ljubavi došao kraj, teško je nastaviti s “normalnim” životom. Prije traženja nove bolje polovice trebate sami sa sobom raščistiti šta očekujete od veze.

U novi se odnos ne treba upuštati ako za to niste potpuno spremni, jer je velik rizik da ćete povrijediti drugu stranu, a i sami iz toga izaći razočarani.

Niste više razočarani

Ovo ne znači da vas razmišljanje o bivšem partneru neće razljutiti, već da o prekidu ne mislite na isti način kao na početku. Sada shvatate da vaša veza nije bila savršena kao što ste mislili i da je za sve bolje da krenete svako svojim putem. Pokušajte oprostiti sebi i bivšem partneru u suprotnom će vas ogorčenost kočiti u napretku.

Znate šta želite od novog partnera

Nakon što ste oprostili bivšem i pomirili se s činjenicom da ste sami, možete razmisliti što tačno želite od potencijalnog partnera. Je li vam bitan izgled, jesu li važnija slična uvjerenja ili pak isto mišljenje o djeci? Jednom kad raščistite sami sa sobom nećete pristajati na kompromise jer znate da vrijedite više i zaslužujete bolje.

Ne bojite se samoće

Tuga i usamljenost prate svaki prekid zbog čega ljudi često ulijeću iz jedne veze u drugu. Taj strah od samoće tjera ih da se zadovolje s nečim što ih uopšte ne usrećuje. Umjesto toga treba uzeti vremena kako biste ponovno osjetili kako je to biti sam, ne ovisiti o tuđem raspoloženju, razmišljanju ili prisustvu. Posvetite se sebi, svojim željama i hobijima,  piše The Huffington Post.

Prepoznajete vlastitu krivicu 

Provođenje kvalitetnog vremena samih sa sobom otvara novu perspektivu u životu. Možete na miru analizirati vezu i uočiti koja je bila vaša greška. Ako smatrate da ni za što niste odgovorni, to je znak da niste spremni prihvatiti vlastite mane i nekom drugom biti bolji partner. Jednako tako ne možete ni privući boljeg partnera za sebe.

(zenskiportal.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: