Srijeda, 29. Novembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Kada je saznala za svoje stanje, počela je ponosno zarađivati promovisanjem svog tijela…

Preuzmite sliku

Kada sam saznala za svoje stanje to je za mene bilo olakšanje. Bila sam sretna jer sam se tada prestala opterećavati, kaže Heather koja je postala model na društvenim mrežama…

Heather Johnson (38), majka četvero djece iz Južne Karoline pati od lipoedemabolnog stanja koje uzrokuje abnormalno nakupljanje masti na nogama i rukama, dok stopala i šake ostaju pošteđeni, piše Daily Mail. 

Osobe koje pate od lipoedema poput Heather najčešće imaju manji struk i torzo u usporedbi s rukama, nogama i donjim dijelom gdje je koža često mekana i rupičaste teksture. 

Nesvjesna svoje dijagnoze, Heather je decenijama bila na dijetama, od svoje šeste godine. Međutim, ušla je u začarani krug gubitka i dobijanja na težini pa je sa 31. godinom imala 192 kilograma. Ljekar ju je savjetovao da operiše želučani rukav, što je učinila te izgubila čak 74 kilograma. Zadnjih godina drži se na 129 kilograma. Bokovi su joj široki 149 centimetara, struk 99, a obim bedra 86 centimetara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Heather J. (@heatherj.143)

Za lipoedem je prvi put čula na društvenim mrežama, a sada je model za brendove kojima je cilj promicati pozitivno mišljenje o tijelu, a i ona sama podiže svijest o svom stanju, prenosi 24sata.hr.

– Cijeli sam život bila velika djevojka. Debljinu sam počela primjećivati kada sam imala šest godina te sam bila opterećena dijetama cijeli život – rekla je Heather.

– Uvijek sam imala veliku stražnjicu, velike noge, mali struk i mlohave ruke. Kad sam imala 31 godinu, imala sam 192 kilograma i rekli su mi da ću, ako ne smršavim, umrijeti, pa sam operisala želučani rukav – dodala je.

– Kada sam saznala za svoje stanje to je za mene bilo olakšanje. Bila sam sretna jer sam se tada prestala opterećavati  – kaže Heather.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Heather J. (@heatherj.143)

– Moram nositi kompresijsku odjeću kako bi mi bilo ugodno hodati, noge su mi uvijek jako osjetljive na dodir, vrlo lako dobivam modrice, uvijek nosim duge rukave jer mi je koža na nadlaktici jako opuštena – kaže.

Heather na Instagramu dijeli svoje seksi fotografije na kojima nosi prekrasne haljine, donji veš i bikini u nadi da će drugim ljudima koji pate od lipoedema pokazati da su savršeni upravo onakvi kakvi jesu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Heather J. (@heatherj.143)

– Odlučila sam to prihvatiti kad sam shvatila da sam to ja i ako ne volim sama sebe, niko drugi neće – kaže Heather koja na Instagramu ima preko 498 hiljada pratilaca.

Tvrdi da je svakodnevno preplavljena pozitivnim komentarima muškaraca i žena koji kažu da ih je inspirisala.

Njen profil je zaokupio pažnju supermodela Ashley Graham i Tyre Banks, koje su je podijelile na svojim ličnim stranicama na Instagramu.

– Ljudi moraju voljeti sebe i zapamtiti da su nevjerovatni i savršeni takvi kakvi jesu – zaključuje. (Tuzlanski.ba)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Heather J. (@heatherj.143)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje