Nedjelja, 25. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Još uvijek imate igračkice za kadu? Prerežite ih da vidite s čim se djeca zapravo igraju

Preuzmite sliku

Nakon što je pročitala priču o dječaku koji je zamalo izgubio oko nakon što se pošpricao vodom iz plastične igračke za kadu, jedna je mama odlučila razrezati igračke svoje djece, kako bi vidjela kakva je situacija s njima.

Zgrozila se time koliko je plijesni pronašla u njima, te pozvala druge roditelje da ih bace.

– Molim vas, bacite te plastične igračke, odvratne su, smučilo mi se kad sam ovo vidjela – napisala je.

  • – Za vas koji ste vidjeli, podijelila sam neki dan priču o dječaku koji se slučajno pošpricao vodom iz jedne od igračaka i zaradio jaku upalu oka. Kako ih nikad ne možete osušiti u potpunosti, one su vrlo plodno tlo za razvoj plijesni. Upravo sam razrezala neke igračke svoje djece. Nikad nisam vidjela ništa gadnije – sve odmah idu u smeće. Nikad više neću kupiti drugu, što svima savjetujem – napisala je mama.

    Nakon nekoliko komentara u kojima roditelji pišu o tome kako čiste te igračke, odgovorila je: ‘Da, čistim ih redovito, ali takve igračke nikad ne možete u potpunosti osušiti iznutra, pa ostaju mokre i plijesan se uspješno razvija’.

    Na YouTube kanalu može se pronaći i veliki broj video priloga u kojima roditelji objavljuju snimke rezanja plastičnih igračaka za kadu u kojima se doista vidi da su iznutra jako prljave. (24sata.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,