Nedjelja, 15. Decembra 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Jeste li postali “ljubavni junkie”?

Imate li vi u društvu onu jednu osobu koja nikad nije slobodna? Čim joj “pukne” jedna veza, ona je već u drugoj. Najbolje od svega je to što je uvijek sretno zaljubljena.

Možda je samo sreća u pitanju, ali psiholozi smatraju da takve osobe sebi trebaju postaviti dva pitanja.

Osjećam li da moram što prije pronaći osobu s kojom ću živjeti sretno do kraja života?

Mnoge osobe su u strahu da će zauvijek ostati sami, pa zbog toga “skaču” iz jedne veze u drugu. Žele se što prije vezati za nekog, kako bi bili sretni do kraja života. Međutim, to često vodi do brojnih razočarenja.

Moram li biti u vezi da bih odvratila misli s nekih problema koje ne mogu riješiti?

Ni ovo nije rijetka pojava. Mnoge osobe mijenjaju jako često partnere jer imaju problem s vezivanjem i ostvarivanjem zrelog odnosa s partnerom.

Ako vezu koja je tek na početku imamo potrebu odmah etiketirati kao “ozbiljnu”, može nam se dogoditi da previdimo ili umanjimo važnost mnogih potencijalnih problema. Zato psiholozi savjetuju da je ponekad najvažnije usporiti! Svima je potrebna pauza između dvije veze jer nam to vrijeme služi da otkrijemo ko smo i što želimo, prenosi Cosmopolitan.hr

Da bi upoznali drugu osobu, i shvatili da li odgovaramo jedno drugom potrebno je vrijeme. Zbog toga nema potrebe da žurite i skačete iz veze u vezu, ako vam u trenutnoj nešto ne odgovara.

Ako u sebi prepoznate “ljubavnog ovisnika” pritisnite stop i usporite. Nema potrebe da to radite.

Kad upoznate novu osobu, i ako shvatite da se sviđate jedno drugom, nemojte forsirati da stvari idu brže nego što bi trebale. Dajte sebi i partneru vremena, upoznajte se i uživajte. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje