Nedjelja, 1. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Jeftini trik uz koji će vam auto duže lijepo mirisati, tajna je u štipaljici na ključnom mjestu

Preuzmite sliku

Najbolji način da vam automobil dugo lijepo miriše je da stavite drvenu štipaljicu na otvor klimatizacije.

Sve što trebate napraviti je nakapati štipaljicu s nekoliko kapi svog omiljenog esencijalnog ulja, koje će se upiti u drvo.

– Ovo je odlična ideja za osvježivač zraka, koji je puno jeftiniji od kupovnih, a i duže traje – napisala je čistačica u Facebook grupi posvećenoj čišćenju.

Isti trik možete iskoristiti i u svom domu. Štipaljicu na koju ste nakapali esencijalno ulje možete pričvrstiti na ventilator ili prozor, kako bi dobili željeni efekt.

Jedino pripazite kod odabira ulja ako ovaj trik mislite iskoristiti u svom vozilu.

 • Klonite se mirisa koji previše umiruju i potiču na spavanje poput lavande i tamjana. Najbolji odabir za automobil bit će esencijalna ulja poput narandže ili sandalovine, a nećete pogriješiti niti ako odaberete eukaliptus ili limun.

  Ipak, neki su upozorili i kako trebate biti oprezni s količinom esencijalnog ulja koje ćete nakapati na štipaljicu. Ukoliko ga stavite previše, moglo bi se iscijediti po autu, a onda će vam ostati neugodne mrlje.

  Ovakvih osvježivača zraka možete napraviti i nekoliko odjednom da ih imate i za kasnije, samo pazite da ih spremite u plastičnu vrećicu sa zatvaračem koji će spriječiti ulazak zraka.

  Umjesto zamjene, kada se istroši miris u štipaljici, jednostavno možete samo nakapati još nekoliko kapi i miris će opet biti ‘kao nov’. (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,