Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jednostavni trik uz koji konjski rep izgleda bujnije i raskošnije

Preuzmite sliku

Tik-Tok je platforma koja stvara trendove. Savjeti za kožu, kosu, nokte ili make-up svakodnevno eksplodiraju i preko noći postaju viralni.

U moru trikova koje svakodnevno gledamo na toj društvenoj mreži, neki su samo mamci za klikove i lajkove, a neki zapravo rade.

Jedan od trikova koji je postao viralan je onaj za savršeni konjski rep. S dolaskom hladnijeg vremena mnoge od nas biraju podignute frizure na koje vlaga, kiša i snijeg ne mogu previše uticati. Bez obzira na dužinu i teksturu naše kose, visoki rep uvijek je pobjednik koji može super izgledati u teretani, ali i u svečanim prigodama.

@the.bridalist #ponytailhack #scrunchiehack #volumehack #hairhack #fyp ♬ original sound – 𝑻𝑯𝑬 𝑩𝑹𝑰𝑫𝑨𝑳𝑰𝑺𝑻

Žene koje imaju tanku kosu bit će posebno oduševljene ovim jednostavnim i brzim rješenjem koje kosi daje volumen, a rep čini barem dvostruko bujnijim nego obično, prenosi Zadovoljna.hr.

Začetnica ovog trika je beauty influencerica Kirsty Hollick, stručnjakinja za oblikovanje frizura. Njen video brzo je skupio više od 200 hiljada pregleda, a komentari su zaista pozitivni.

Imam tanku kosu, pa sam mislila da neće raditi, ali ovo je legendarno! komentar je jedne pratiteljice.

Sve dok ne isprobaš, misliš da nema smisla. Probala sam sličan trik koji uključuje dvije gumice, ali ovo je puno praktičnije. Kad odeš u izlazak i kosa ti se raspadne, u sekundi možeš imati novu, svježu frizuru, komentar je druge oduševljene pratiteljice.

Za bujni konjski rep trebat će vam gumica za kosu i minuta vašeg vremena. Za realizaciju ovog trika nije potreban nikakav pripravak niti učvršćivač, a kosu nije potrebo ni tapirati, što je inače glavni način dodavanja volumena visokom repu.

@mariaaiellohair #volumeponytail #ponytailtutorial #ponytail #ponytailhairstyle #ponytailhack #ponytailhack #hairhack #FlexEveryAngle #fallhairstyles #fallhair #fypシ #foryoupage ♬ Pound Cake – Baby Gas

Prema videu, kosu treba zavezati u standardni rep. Nakon toga rep trebate prepoloviti, a gumicu opustiti, odnosno jednom odmotati, tako da gumicom bude zavezan samo jedan rep. Kada u ruci imate dva odvojena pramena, opuštenim dijelom gumice uhvatite drugi pramen i zavežite ga.

Sada imate dva repa, jedan ispod drugoga, a povezani su istom gumicom. Oba repa dobro stegnite. I to je to – brzo, jednostavno i besplatno oblikovali ste voluminozni i razigrani konjski rep koji izgleda puno bolje nego obično.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,