Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Jednostavna životna lekcija koja će vas oduševiti

Preuzmite sliku

Predavanje koje je jedna profesorica biologije održala svojim učenicima, nikada neće zaboraviti. Zato, nemojte ni vi da propustite šansu da naučite nešto što se inače ne uči u školi.

Zamislite da ste školarac koji pohađa peti razred. Na času ste biologije i nastavnica svima u učionici podjeli pregršt kojekakvih tubica, bočica i sprejeva, a zatim vas zamoli da sadržaj iscjedite na sto ispred sebe. Praviti haos zvuči kao fantastična zabava, zar ne?

Međutim, sad vam ona da zadatak da sve to vratite natrag! Šta god da pokušate, ma kako da se pomučite, jednostavno ne ide, pa ne ide… Ne preostaje vam ništa drugo nego da odustanete! A onda vam nastavnica otvori oči.

– U trenutku ste svi vi bili toliko fokusirani na istiskivanje, cjeđenje i prskanje, da niste ni primjetili kakav nered pravite. Toliko lako je sve to iscurilo napolje, a onda ste shvatili da nema šanse da vratite sve to tamo gdje mu je mjesto. Zapamtite ovo jednom za sva vremena: Sve ovo važi i za sve riječi koje izađu iz vaših usta – ovo je svojim učenicima rekla jedna američka nastavnica koja je na najbolji način ilustrovala svoje riječi adržajem iz tuba. (Telegraf.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,