Nedjelja, 27. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Jedinstvena i moderna: Vikendica sa bazenom umjesto krova

Preuzmite sliku

Ko ne bi želio da posjeduje vikendicu sa krovnim bazenom?

Kompanija Anti Reality ovaj koncept prenosi korak dalje, kreirajući modernu verziju vikendice, gdje je krov u stvari bazen. Okretanjem krova, ovaj studio je kreirao volumen koji je idealan za uživanje u pogledu na zvijezde ili okean, piše luxlife.

Summer House vikendica, sa površinom od oko sto kvadrata, predstavlja jednospratno zdanje, smješteno na priobalnoj stijeni. Krovni bazen je svakako element koji je izdvaja od svih drugih, ali nije jedina stvar koja je čini vrijednom pažnje. Sa panoramskim prozorima koji krase čitav enterijer, ona je definicija kombinacije eksterijera i enterijera.

“Jedan od ključnih poteza dizajna bio je kreiranje građevine koja će biti savršeno otvorena prema svom okruženju, pružajući mogućnost za uživanje u pogledu i direktnoj vezi sa prirodom. Summer House vikendica dizajnirana je za rekreativne odmore i vikende izvan grada”, kažu iz studija.

Po pitanju privatnosti, vikendica sadrži tri strukturna jezgra koja mogu biti konfigurisana prema vašim željama i potrebama. Svako jezgro posjeduje različitu funkciju, a može biti otvoreno ili zatvoreno. Takođe, moguće je otvoriti sva jezgra istovremeno, kreirajući nevjerovatni otvoreni prostor.

Bazen, do kog se dolazi preko spoljnih ljestava, ima nivo vode koji se može kontrolisati sifonskim sistemom drenaže. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,