Petak, 18. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Javila vam se, a nikada je niste sreli: Muškarci prihvatite ‘igru’, postoji dobar razlog zašto je to učinila…

Preuzmite sliku

Suprotno uvriježenom mišljenju, razgovor sa strancima zapravo je dobar za vaše zdravlje, smatraju stručnjaci, piše Bright Side.

Međutim, iako je na osobi odluka da li želi da razgovara sa nepoznatima ili ne, međutim ako žena priđe vama i pretvara se da vas poznaje, to ne biste trebali olako shvaćati, prenosi Tuzlanski.ba.

Razlog takvog ponašanje, vama nepoznate žene, u tom momentu mogao bi biti veoma važan.

Zašto bi nepoznate žene mogle da se ponašaju kao da vas poznaju?

Ako se dama koju ne poznajete priđe, pokrene razgovor i ponaša se kao da je vaša prijateljica, mogla bi biti u nevolji. Nju možda neko prati ili joj prijeti. Njeno približavanje vama mogao bi biti vapaj za pomoć. Prema SZO, svaka treća žena je žrtva nasilja i zlostavljanja.

 • Evo zašto biste trebali pristati na tu “igru”

  Da biste bolje procijenili situaciju, nastavite razgovarati sa ženom i pogledajte oko sebe. Pazite na ljude ili stvari koje vam se čine čudnima. Također, ako je u nevolji, možda se znoji, brzo diše i pokazuje druge znakove panike.

  Hiljade žena dijelilo je slična iskustva na internetu i potvrdilo da su nekada znale glumiti kako poznaju nekog muškarca kako bi se spasile od nekoga ko ih prati ili slično.

 • Probajte trik sa diskretnim pitanjem, “je li neko u nevolji?”

  Treba imati na umu da u rijetkim slučajevima neko zaista može pogriješiti zbog svog prijatelja ili vam se čak obratiti iz drugih razloga. Da biste bolje procijenili situaciju, kada neznanac počne razgovarati s vama, možete usputno reći nešto poput: “Dopustite da vam pokažem svog novog psa” ili “Sjećate se ove naše fotografije?” i izvucite telefon te upitajte: “Jeste li u nevolji?”, ako žena, u tom slučaju žrtva, kaže da, diskretno pozovite pomoć.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,