Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Jasni znakovi da ste s njim iz pogrešnih razloga

Preuzmite sliku

Ljubavna veza može biti jedna od najboljih stvari na svijetu ako ste zaista sretni i ako ste sa pravom osobom.

Međutim, isto tako može vam se dogoditi da ste u vezi sa osobom iz sasvim pogrešnih razloga. Ponekad jednostavno se dogodi da u silnoj želji da nekog volite i sa nekim gradite budućnost, previdite da nema ljubavi u cijeloj priči. Ovakvo ponašanje nije fer ni prema njemu, ali ni prema vama. Ako sumnjate da ste sa vašim partnerom iz pogrešnih razloga, redovi koji slijede bi vam mogli poslužiti za provjeru.

Mislite da biste mogli da nađete nekog drugog

Nevjerovatno ali istinito je to da veliki broj ljudi smatra da je bolje biti sa bilo kim nego sam. Činjenica da mislite da ne bi mogli da pronađete nekog drugog, jasan je pokazatelj da niste sa vašim partnerom iz ljubavi. Možda vas brinu vaše godine, činjenica da niste mnogo društveni, niti pričljivi ali ostajanje sa osobom u vezi koju ne volite je zapravo ono što vas sprječava da pronađete nekog drugog.

Plašite se samostalnog života

Dok jedni obožavaju svoju nezavisnost i ne smatraju da ih ljubavna veza čini kompletnima, ima i onih koji se jednostavno plaše samostalnog života. Možda ste navikli na to da je on uvijek uz vas, da uvijek imate nekog kome možete da se obratite i zatražite pomoć, ali ono čega treba da se sjetite je to da svako od nas na ovaj svijet dolazi sam, i da ste živjeli i prije njega, te da zavist od osobe sa kojom ste u vezi ni malo nije pozitivna, prenosi Ženski Magazin.

Mislite da će ih raskid sa vama slomiti

Ako dovoljno poznajete osobu sa kojom ste u vezi i ako znate da bi joj raskid sa vama slomio srce, to takođe može da bude jedan od pogrešnih razloga iz kojih ostajete u vezi u kojoj niste sretni. Ono o čemu treba da razmislite je to, koliko ste godina spremni da odlažete neizbježno. Ako ne vidite sebe u budućnosti sa njim, upravo ta ljubav koju on gaji prema vama je razlog zbog kog treba to da mu saopštite.

Ne želite da započinjete svađu i raskid

Kada stvari ne idu kako treba u vezi, o tome je potrebno razgovarati. Međutim ako obje strane šute, ništa se neće promijeniti a tapkanje u mjestu će vremenom postati nepodnošljivo. Možda ne želite da budete vi ta osoba koja je inicirala razgovor i raskid, ali što više odlažete, to s druge strane više gubite priliku da budete istinski sretni.

Ne želite da neko drugi bude kraj njega

Iako je vrlo posesivno razmišljanje na ovakav način, jednostavno ponekad ne možete da kontrolišete svoja osjećanja. Možda više ne želite da budete sa vašim partnerom u vezi ali ne želite ni da njega vidite sa nekim drugim. Ono što je važno da zapamtite je to da ako vam je zaista stalo do nekog i ako ga poštujete, željećete da taj neko bude sretan, sa vama ili sa nekim drugim.

Plašite se stvari koje će uslijediti nakon raskida

Ovo je sasvim uobičajena pojava naročito za osobe koje su duže vrijeme provele u vezi. Jednostavno ne znate šta da očekujete; da li ćete ostati u kontaktu; da li će svako otići na svoju stranu zauvijek; kuda će vas život odvesti. Naviknuti na rutinu, plašite se svakog novog dana koji vam je nepoznat bez njega u priči. Pa opet, ako njega ne bude, imate sebe, a sebi je najvažnije da ostanete vjerni. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,