Subota, 25. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

‘Ja sam članica Mense, a ako neko želi izlaziti sa mnom, prvo mora riješiti test inteligencije’

Preuzmite sliku

Model Candice Kloss (21) iz New Yorka, članica je Mense, međunarodne organizacije sa samo jednim uvjetom za članstvo – rezultatom na standardiziranom IQ testu višim od 98% ukupne populacije. Prije nego s nekim izađe na spoj, on mora riješiti IQ test i zadovoljiti Candice u tom smislu.

Candice, koja je članica Mense od svoje 17. godine i ima 109.000 pratitelja na Instagramu, ne želi gubiti vrijeme s nekim ko ne dijeli njezinu strast prema predmetima poput matematike, ekonomije i nauke.

Prema IQ ljestvici, rezultat od 120 do 140 se klasificira kao vrlo superiorna inteligencija, dok se sve iznad 140 smatra genijem. Njezin IQ je 136, a priznaje kako se muškarci često straše njezine inteligencije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Candice Kloss (@candicekloss)

Candice je 2011. odustala od fakulteta kako bi postala model, a otkrila je i da ako potencijalni partneri ne prođu test, ispadaju iz igre čak i ako među njima postoji hemija.

– Želim se uvjeriti da se isplati ići na drugi spoj s njima. Postoji puno muškaraca koji su privlačni, ali ako nisu inteligentni više nisu ni privlačni. Kako možete uživati ​​u vremenu s nekim ako se ne možete povezati putem razgovora – govori Candice.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Candice Kloss (@candicekloss)

Dijeleći svoja daljnja očekivanja od budućih partnera, Candice je rekla da će oni koji prođu test inteligencije morati biti u toku s aktualnim stvarima i poznavati matematiku, finansije i nauku.

– Neki ljudi ne žele pratiti aktualne događaje. Privlačno mi je kada je neko u toku s događanjima, kao i emocionalna inteligencija i duhovitost. Odrastajući bila sam veliki štreber iz nauke i matematike i još to volim. Moj potencijalni partner mora biti iznad prosjeka na ljestvici. Ne morate biti stručnjak za matematiku, ali biste trebali biti sposobni voditi razgovor i biti iznimno pametni u barem jednom predmetu. Privlače me inteligentni muškarci koji imaju dobar smisao za humor, avanturisti, direktni i zabavni – ispričala je manekenka šta traži od partnera.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Candice Kloss (@candicekloss)

Nedavno je bila i na naslovnici južnoafričkog izdanja Playboya, a muškarci je često i ‘podcjenjuju’. U većini slučajeva oni pretpostavljaju da je glupa jer dobro izgleda i model je, ali ona kaže da joj to ne smeta.

– Ja volim dokazivati da oni nisu u pravu. Kada shvate da nisam glupa često ih to zastraši – kaže Candice. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,