Subota, 19. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Iznenadit će vas najinovativniji grudnjak dosada

Preuzmite sliku

Osim što drže grudi na mjestu, prema potrebi ih podižu ili obuzdaju. Grudnjaci su sastavni dio ormara svih žena, ali o njima rijetki razmišljaju kao o “inovativnim proizvodima”.

Ipak, Lexus je odabrao proizvod koji je dobio nagradu “Lexus dizajn 2019. godine” te koji je predstavljen tokom sedmice mode u Milanu, a koji je itekako inovativan. Pogađate, riječ je o grudnjaku. I to ne bilo kakvom.

  • Iza naziva “Algoritamska čipka” skriva se grudnjak koji je dizajnirala Lisa Marks, a napravljen je posebno za žene koje su prošle mastektomiju. Naime, jedna od osam žena će se suočiti s invazivnim rakom dojke, a sve veći broj žena će se odreći rekonstruktivne hirurgije i implantata pa je ova dizajnerica uvidjela kako je došlo vrijeme da se i donji veš prilagodi potrebama svih žena, prenosi index.hr.

    Izrađen je uz pomoć nove tehnike koja uključuje algoritamsko definisanje uzorka za izradu trodimenzionalne čipke, a kako navodi “CoolHunting.com”, dizajniran je na temelju skeniranja tijela te konsultacija. Konačni proizvod izbjegava osjetljiva područja nakon operacije i ističe oblik ženskog tijela, umjesto da ga skriva. Osim toga, ovaj grudnjak djeluje kao alternativa rekonstrukciji i implantatima. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,