Petak, 17. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Izmjerili više od 1,5 miliona žena kako bi dizajnirali savršen kupaći kostim

Preuzmite sliku

Iako ljeto još uvijek nije na vidiku, čini se kako je već sad jasno koji će model kupaćeg kostima zavladati plažama – onaj koji jednako dobro pristaje svakom obliku tijela.

Mislite da je to nemoguće? Pa, prevarili biste se…

No, ako ste uvjereni kako je riječ o nekom novom, revolucionarnom dizajnu, opet se varate.

Naime, kada je 2017. godine Summersalt prvi put lansirao svoj jednodijelni kupaći kostim The Sidestroke, rasprodan je gotovo odmah. Već tada stvorena je lista čekanja na kojoj je bilo čak 7250 potencijalnih kupaca koji su se prijavili za kupovinu kupaćeg kostima nakon obnove zaliha. S vremenom je potražnja za njim toliko porasla da je samo tokom prve godine na tržištu bio rasprodan nevjerovatnih 25 puta. Nije trebalo dugo čekati da se u njega zaljube i brojne slavne dame, kao i modne influencerice s Instagrama.

  • U čemu je tajna njegove privlačnosti?

    Riječ je o modelu koji zahvaljujući svom dizajnu laska svakoj figuri. Iako nema klasične naramenice, pruža potporu na jedno rame koja istovremeno služi i kao potpora grudima. Zbog izreza na leđima izgledat ćete nevjerovatno seksi, a ovaj kupaći kostim će istaknuti i vaš struk. Osim toga, napravljen je od čvrstog materijala neuobičajenog za kupaće kostime pa će vrlo lako odraditi ulogu steznika te sakriti eventualne nesavršenosti. Inače, riječ je o posebno konstruiranoj tkanini koja je izrađena od recikliranih materijala i nudi pet puta veću čvrstoću, prenosi index.hr.

  • No, najzanimljiviji podatak je činjenica da je Summersalt prije dizajniranja napravio više od 1,5 miliona mjerenja ženskih tijela kako bi bili sigurni da će njihov kupaći kostim svima odgovarati. Mudar potez, zar ne? (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje