Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Izgubila kile i prijatelje: Bili su ljubomorni i napustili me kad sam smršala (FOTO)

Preuzmite sliku

Fiona Hodge navukla je više od 100 kilograma, a kada nije više mogla gledati svoj odraz u ogledalu odlučila je da mora smršati.

“Izgledala sam masivno i bila masivna. Jela sam puno obrađene hrane pa nije ni čudno da sam bila tako velika, moja prehrana je bila odvratna i ja sam bila ogromna. Cijeli dan razmišljala bih o slatkišima i ponekad bih potrošila 50 funti na dostavi i brzu hranu za večeru”, priznaje Fiona koja dugo nije mogla gledati fotke sa svog vjenčanja jer ju je to bacalo u očaj.

Skupila je snagu, napravila novi plan prehrane i uz puno truda i vježbanja u 12 mjeseci skinula više od 50 kila.

Razlika i izgledu bila je nevjerovatna, ali ona se nije svidjela njenim prijateljima. Fiona kaže da su bili ljubomorni na nju.

  • fiona334
  • “U početku su me podupirali, ali kada sam počela skidati kile optužili su me da sam opsjednuta s dijetom. Teško mi je jer sam izgubila težinu, ali takođe sam izgubila puno prijatelja. Primijetila sam da su njihovi komentari bili sve gori što sam više mršavjela. Bila sam razočarana jer sam mislila da će biti zadovoljni. Neki od mojih najboljih prijatelja govorili su mi da izgledam bolesno i da bih trebala prestati s vježbanjem. Mislim da neki ljudi jednostavno trebaju debelog prijatelja da bi se uz njega izgledali mršavije i osjećali se bolje u svojoj koži. Ja više nisam ta osoba. Zdravija sam i srećnija, nalazim nove prijatelje koji me podupiru u mom novom stilu života”, kaže Fiona.

    Probleme s težinom imala je od tinejdžerskih dana, a dodatne kilograme nakupila je u trudnoći. U svojoj najdebljoj fazi jela je više od 7000 kalorija dnevno i skrivala se od fotoaparata, piše Index.hr

    Sada na Instagramu ponosno objavljuje fotke svojih trbušnih mišića te radi kao savjetnica za dijetu i pomaže drugima da smršaju.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,