Četvrtak, 1. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Izdržljivi i inteligentni: Pet razloga zašto je dobro imati partnera koji svira bubnjeve

Preuzmite sliku

Možda vam nikad nije pala na pamet ideja da ciljano tražite dečka koji svira bubnjeve, ali nakon što saznate neke benefite, vjerovatno ćete tu vještinu dodati na listu stvari koje tražite kod parntera.

Oni su vođe, a ne sljedbenici

Ljudi često imaju percepciju da je uloga bubnjara, zato što sjede u pozadini, manja nego ostalih članova benda. Ali ovo je daleko od istine. Bez njihovih preciznih i oštrih znakova koji drže sve u ritmu, teško bi sami ostali članovi održavali dobar ritam. Bubnjari su tako muškarci koji znaju preuzeti odgovornost te znaju kada treba otpustiti.

 • Jako su inteligentni

  Profesor Ullen s Karolinska Institute proveo je eksperiment kako bi utvrdio postoji li povezanost između vještine izvođenja i inteligencije bubnjara navodeći kako je ritmička tačnost u aktivnostima mozga kad osoba održava stalni ritam jednako važna kao i kapaciteti za rješavanje problema na testovima inteligencije. Ispitanici su morali svirati bubnjeve određenim tempom, a zatim im je dan ispit na kojem su morali rješavati probleme. Dokazano je kako su bubnjari imali su viši IQ, od ispitanika koji se ne bave sviranjem. To dokazuje da je vaš potencijalni partner ne samo profesionalac u svom poslu već je i jako pametan.

  Čvrsti su

  Prema istraživanju profesora psihologije s Oxforda, bubnjari proizvode više endorfina tokom nastupa, nego njihovi kolege muzičari. Ovaj eksperiment mjerio je prag izdržljivosti kod četiri skupine bubnjari, prodavači u muzičkim trgovinama, plesači te slušaoci klasične muzike. Bubnjari su morali svirati, a drugi ispitanici su samo slušali muziku te su zatim osjetili pritisak na rukama do granice izdržljivosti. Kod bubnjara se primijetilo kako sviranje stvara osjećaj sličan naletu adrenalina te pozitivno povećanje raspoloženja. Ovo je dobra vijest jer svima treba partner koji može izvući najbolje iz stresne situacije.

 • Imaju izdržljivost nogometnog tima

  BBC je kazao kako je doktor Marcus Smith sa sveučilišta Chichester uporedio izdržljivost bubnjara na turneji s izdržljivosti nogometaša na utakmici. Za ispitivanje je koristio bubnjara benda Blondie, Clema Burkea, kao subjekt eksperimenta. Smith je zapravo proučavao srčani ritam i razinu kisika kod slavnog bubnjara prije, za vrijeme i nakon nastupa i to čak osam godina. Ovo ne iznenađuje zato što sviranje bubnjeva satima dovede izdržljivosti. Ova vještina će zasigurno biti korisna u brojnim aktivnostima vas i partnera.

  Odlični su ljubavnici

  Bubnjari su poznati po svojoj impresivnoj tehnici koordinacije i intenzivnog upravljanja prstima. Oni drže ritam te znaju tačno kada trebaju stati, i na sceni i u spavaćoj sobi. Iako ovom majstoru neće biti potrebno puno vremena da otkrije šta vama odgovara, uz njega ćete se osjećati smireno i prirodno zaštićene. (Miss7.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , , ,