Subota, 23. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Istraživanje pokazalo da jedan muški atribut privlači sve žene

Preuzmite sliku

Jedno istraživanje koje je sprovedeno u Njemačkoj, bavilo se ljudskom privlačnošću i muškim i ženskim karakteristikama, a naučnici su dali objašnjenje zašto je muška brada posebno privlačna ženama.

Ispostavilo se da muškarci sa određenim tjelesnim karakteristikama imaju prednost, ali i da oni sa malo debljim novčanikom takođe dobro prolaze. Takođe, oni koji treniraju, oni koji su vrijedni i ljubitelji životinja, takođe su veoma privlačni u očima žena.

Međutim, sada se ponovo vraćamo na fizičke atribute i na jednu odliku koja privlači gotovo sve žene.

Jedno istraživanje koje je sprovedeno u Nemačkoj, bavilo se ljudskom privlačnošću i muškim i ženskim karakteristikama, prenosi Muški Magazin.

Istraživači su provjeravali šta je to što muškarci posjeduju, a da nevjerovatno privlači žene. Oni su došli do zaključka koji mnogi nisu očekivali.

Utvrđeno je da se 80% žena zaljubilo u muškarce koji imaju jaku, široku i isklesanu vilicu. Muškarci koji su imali kockastiju bradu, bili su mnogo privlačniji i žene su potpuno ludjele za njima.

Naučnici su zatim iznijeli i naučno objašnjenje, tvrdeći da jaka brada podsvjesno sugeriše ženama da je muškarac jak, snažan, zgodan i zreo i da je može zaštititi i paziti.

Muškarci koji imaju blaže crte lica i slabije brade ostavljaju utisak slabijih muškaraca, koji su plašljivi i nesigurni. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,