Utorak, 15. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Istraživanja potvrdila: Muškarci zbog ljubavi pate mnogo više od žena

Preuzmite sliku

U Velikoj Britaniji sprovedeno je nekoliko istraživanja na temu emotivnih odnosa muškaraca i žena, a rezultati jednog su nam privukli posebnu pažnju, a riječ je o tome koliko muškarci pate za bivšim ljubavima.

Naime, potvrđeno je da bi se jedan od pet muškaraca vrlo rado vratio prvoj ljubavi. Čak je 20 posto muških ispitanika otvoreno priznalo da planiraju povratak prvoj ljubavi! Isto je istraživanje pokazalo da žar prve ljubavi puno više tinja kod muškog roda – 14 posto ispitanika doista je stupilo u kontakt s prvom ljubavi kako bi pokušali oživjeti strast.

  • Osim toga, jedan od šest muškaraca održava redovan kontakt s bivšim partnericama. Žene se puno rjeđe žele vratiti bivšima, otkriva istraživanje, ali se četiri od deset anketiranih žena nada da će im se vratiti bivši dečko. Oba spola najčešće koriste društvene mreže kako bi obnovili kontakt s bivšima.

    Vjerovali li ili ne, ali muškarci više pate za prošlim ljubavima, ali to mnogi ne pokazuju, čak niti ne pominju ta vremena, dok žene imaju tu naviku i potrebu da sve ispričaju i po nekoliko puta, dok vrijeme ne učini svoje i prošle događaje, ljude ostavi u prošlosti. (cosmopolitan.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,