Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Istraživanja pokazuju da su niži muškarci agresivniji

Preuzmite sliku

Najnovija istraživanja koja su sprovedena u Atlanti, bavila su se pitanjima agresivnosti i nasiljem.

Ispitano je oko 600 različitih muškaraca kako bi se utvrdilo da li postoji nešto što određuje agresivnost kod muškaraca.

Ono šta su istraživanja pokazala šokiralo je mnoge, jer je utvrđeno da niski muškarci pokazuju mnogo veću agresivnost i da su mnogo više skloni nasilju, za razliku od visokih muškaraca, prenosi NN.

Istraživanja su pokazala da oni koji smatraju da su niski i da nisu dovoljno snažni, postaju i do 3 puta nasilniji od muškaraca koji su samouvjereni i koji imaju samopouzdanja. Ovakav kompleks poznatiji je pod nazivom „Napoleonov kompleks“, koji se javlja kod mušakraca koji su sitniji, koji su niski i koji nemaju snažnu muskulaturu.

Kod ovakvih muškaraca javlja se želja za dokazivanjem i pokazivanjem da su opasni i snažni, pa oni to najčešće pokazuju agresijom i nasiljem. Niski muškarci to pokazuju i u vezama i u svojim odnosima sa svojim ljepšim polovinama.

Djevojke koje su u vezi sa niskim muškarcima kažu da se oni mnogo brže nerviraju, da znaju lako da planu i da mogu da budu prilično nezgodni kada se iznerviraju.

Naravno, ovo ne znači da su svi niski muškarci niski i da pate od Napoleonovog kompleksa, ali veća je vjerovatnoća je da ćete uletjeti u probleme i fizički kontakt sa nižim muškarcima. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje