Utorak, 11. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

Istinska gospoda: Ove stvari muškarci rade kako bi oduševili žene i pokazali kako brinu za njih

Preuzmite sliku

Ponekad moderne djevojke vjeruju da viteštvo postoji samo u knjigama ili filmovima.

Ali  zapravo nije tako. U našem svijetu još uvijek ima istinske gospode. Evo 9 svakodnevnih gesta koje muškarca pretvaraju u šarmantnog princa.

Otvaranje vrata

Čovjek koji nije previše lijen da izađe iz automobila i otvori vrata automobila svojoj dami sigurno je pažljiv i dobro odgojen. Za njega je vrlo važno da zna da se njegova dama osjeća sigurno i ugodno. Svaka će djevojka cijeniti ovaj gest koji u početku može izgledati beznačajan, piše Bright Side.

Čuvanje zadnjeg zalogaja hrane

Svi znaju da je put do čovjekova srca kroz njegov želudac. Bez obzira koliko ovo zvuči otrcano, istina je. Ako muškarac sačuva posljednji zalogaj obroka za ženu, to znači da se brine za nju i iskreno je voli, prenosi Tuzlanski.ba.

 • Provođenje puno vremena sa porodicom

  Ako je muškarac iskreno zainteresovan za slike vaše bebe, smiješne priče o vašoj braći i sestrama i odluči provoditi vrijeme s vašim roditeljima, umjesto da vikendom igra nogomet sa svojim kolegama, možete biti sigurni da je on taj. Čak i mali gestikulacije prema vašoj porodici pokazuju da vaša značajna osoba voli i cijeni vas i sve vaše bliske ljude jer je porodica svima najvažnija.

  Upoznavanje sa svima

  Pravi gospodin sa sigurnošću zna da će se jadna djevojka osjećati neželjeno ako ne upozna svoju damu kad sretne prijatelja na ulici i odluči razgovarati s njim. Pažljiv muškarac neće dopustiti da se dogodi takva situacija, jer mu je stalo do svoje dame i mora znati da se osjeća ugodno.

 • Darivanje bez razloga

  Današnjim prinčevima nije potrebna posebna prilika da pošalju cvijeće svojim damama ili im poklone. To je samo onaj slučajni dan kada, vraćajući se s posla, primijeti ljupki buket u izlogu, sjeti se svoje djevojke, mame ili bliskog prijatelja i odluči ga kupiti samo zato što će izmamiti osmijeh njegovoj omiljenoj osobi.

  Uvijek te štiti

  To je još jedan mali gest koji neće primijetiti svaka djevojka. Međutim, sasvim je očito da je čovjek odlučivši hodati po vanjskoj strani pločnika odlučan u zaštiti svoje dame od bilo kakvih neočekivanih situacija i bilo kakvih ozbiljnih posljedica. Bez ikakvih sumnji, ovo je gesta prave gospode!

 • Ljubljenje čela

  Ako muškarac izražava svoja osjećanja prema svojoj voljenoj nježno je ljubeći u čelo, to znači da je jako vezan za nju. A ona je pak nevjerovatno sretna što osjeća njegovu ljubav i brigu.

  Uvijek vam pomaže da obučete kaput

  Naravno, žena može sama obući svoj kaput, ali to nije pitanje sposobnosti. Dobro odgojen muškarac uvijek vam pruži kaput ili vam pokloni svoj kaput kad je hladno. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,