Nedjelja, 26. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Isprobajte ove super savjete uz koje će vaš automobil uvijek biti čist i uredan

Preuzmite sliku

Automobil bi trebalo redovno čistiti – i izvana i iznutra – ali posebno prije nego krenete na putovanje kako bi ono bilo što ugodnije.

Bez brige, ne morate ga voditi profesionalcima, cijeli posao čišćenja možete obaviti sami – i to sa stvarima koje imate kod kuće. Uzmite bilo kakvu četku i uklonite prljavštinu sa sjedala. Ona teško dostupna mjesta možete očistiti četkicom za zube. 

Nakon toga uzmite krpicu od mikrovlakana, namočite je i dobro iscijedite, pa pređite još jednom preko sjedala, ali ovaj put i preko mjenjača, volana, klime i ostalih dijelova. Vlažnim maramicama očistite sve mrlje i mrvice – najbolje bi bilo da ih uvijek imate u automobilu i da to napravite čim se neka nezgoda dogodi, ali ako nemate tu naviku uklonite sve mrlje kada radite generalku.

Za osvježenje nabavite mirise za automobil koji se mogu staviti u klimu – puhanjem zraka miris će se bolje širiti. Super savjet je da u držače za čaše stavite silikonske kalupe za muffine. Na taj način se neće skupljati mrvice i prašina u držače koje je teško očistiti, već u kalupe koje samo trebate lagano isprati vodom i sapunom. Za kraj, nabavite plastične kutijice i stavite ih u gepek kako bi sve stvari koje imate u automobilu bile uredno posložene. (vecernji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,