Petak, 24. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ispovijest udate žene: Natjerala sam muža da spava sa prostitutkom

Preuzmite sliku

Kolumnista britanskog lista “Guardian” Annalisa Barbieri zajedno s psiholozima savjetuje čitaoce koji se javljaju zbog problema u vezama, a nedavno joj se javila žena koja je platila prostitutku da bude sa njenim mužem.

U pismu je objasnila da je već šest godina udata i da se plaši da će je muž ostaviti.

– Udala sam se za njega kada je on imao 18, a ja 24 godine. Poslije vjenčanja sam saznala da sam jedina žena s kojom je dotada spavao – piše ona.

U početku u tome nije vidjela problem, ali “u međuvremenu i njegova braća vode aktivan seksualni život i imali su više partnerki”, navela je neimenovana žena u pismu. Njen muž je navodno počeo da im zavidi, a ona se bojala da će je prevariti.

– Osim toga, nisam željela da misli da je nešto propustio u životu i da će me napustiti sa 30-40 godina da bi vidio kako izgleda seks s drugim ženama, kao što je to uradio njegov otac – objasnila je.

To ju je toliko proganjalo da je odlučila da angažuje prostitutku, jer je to samo “posao i ne mogu da se razviju osjećanja”. Čak je uplatila putovanje u Amsterdam da bi mu tamo našla prostitutku.

Međutim, stvari se nisu odvijale onako kako je zamislila.

– Rekao je da ništa nije osjetio, da je bilo potpuno drugačije i čudno… Ne želi da razgovara sa mnom o tome, jer ga to navodno povređuje – opisala je žena.

Barbieri i psihoterapeut Damian Mekken smatraju da je odluka u svakom slučaju pogrešna.

– Nije neobično da parovi koji su mladi počeli da se zabavljaju i imali su samo jednog seksualnog partnera zapitaju kako izgleda seks s drugima. Jedino što može da ih spriječi da to provjere jeste komunikacija – kaže Meken. Između ostalog, i o tome kako treba da izgleda seks. Čini se kao da je ona preuzela ulogu vođe, ocjenjuje stručnjak.

Samo osoba koja je potpuno nesigurna u vezi pokušaće da putem kontrole obezbijedi sigurnost.

– Ne možete vakicinisati muža protiv preljube tako što ćete ga pustiti da spava s nekim drugim – kaže Barbieri. (Kolektiv.me)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,