Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Iskopao 12 metara dug podzemni tunel kako bi se zaštitio od kiše na putu do šupe

Preuzmite sliku

Tunel ispod poda šupe Colin Furze je napravio u novembru 2018. godine, a trebalo mu je oko godinu dana da dođe do 3,5 metra dubine. U ovom projektu su mu pomagali i njegovi prijatelji…

Colin Furze (42) iz Lincolnshirea u Engleskoj je proveo čak dvije godine kopajući tunel dubok tri metra i dug 12 metara ispod svog vrta samo da se ne bi skvasio kada hoda po kiši do svoje šupe.

Naime, ovaj bizarni projekt osmišljen je da povezuje šupu s njegovom kućom, a na ovu ideju je došao izumitelj i poznati YouTuber Colin Furze. Mjesecima je radio na ovom teškom projektu te je dnevno znao uklanjati i po tri i po tone otpadnog materijala, prenosi 24sata.hr.

 • Ovaj 42-godišnjak, čiji su video snimci dobili više od šest miliona pregleda na YouTube-u, sada je konačno spojio tunel sa svojom kućom i kaže da je to jedan od najboljih projekata koje je ikada napravio.

  – To je jedan od projekata o kojem se najviše govori na mom kanalu. Projekat je jako kul i svima se sviđa ideja kopanja tunela – rekao je Colin.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by colin furze (@realcolinfurze)

  – Radim projekte koje ljudi stvarno žele raditi, ali nemaju vremena ili novca da ih ostvare. Puno je brže otvoriti stražnja vrata i otići do šupe, ali je i puno zabavnije koristiti podzemni tunel i ne smočiti se ako pada kiša – dodao je.

  Colin je napravio tunel ispod poda svoje šupe u novembru 2018. i trebalo mu je oko godinu dana da prokopa do tri i pol metra dubine. Također, napomenuo je kako je radio na tunelu kada su njegove komšije bili vani tako da im nije bilo previše bučno. Koristio je lopatu i kantu s kajševima kako bi izvukao krš iz rupe kako je ona postajala sve dublja.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by colin furze (@realcolinfurze)

  Ponovo je pokrenuo izradu tunela u martu prošle godine, a pomogli su mu i prijatelji Rick Simpson i Tom Lamb. Kako je tunel postajao sve duži, Colin je čak napravio i mala kolica i stazu kako bi lakše maknuo ruševine iz rupe.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by colin furze (@realcolinfurze)

  – Morali smo sve iskopati ručno jer tunel prolazi ispod temelja moje šupe, garaže i kuće. Bio je to jako naporan posao, ali i jedna od najugodnijih stvari koje sam ikad radio. Nisam želio proizvoditi previše buke pa smo koristili lopatu i hidrauliku koji su bili jako tihi – objasnio je.

 • Tunel je širok 1,2 metra i visok dva metra, a ulaz je u Colinovoj kuhinji, te je ojačan čelikom i betonom.

  – Vrlo je prostrano u tunelu i svi koji dođu ga žele vidjeti – zaključio je, piše Daily Star (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,