Subota, 1. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Isfenirate se i frizura ‘izdrži’ samo jedan dan? Isprobajte profesionalne savjete s kojima će trajati i nekoliko dana

Preuzmite sliku

Znate onaj osjećaj kad iz frizerskog salona izađete sa savršenom frizurom ili se sami doma isfenirate i rezultat bude wow?

Uvijek, naravno, želimo da tako stilizirana kosa izdrži što duže, ali često se dogodi da ona već drugi dan ne bude onako kako smo zamislili i kosu ponovno operemo brže od planiranog.

Ipak, stručnjaci su za Byrdie podijelili nekoliko savjeta s kojima će isfenirana kosa ili valovi trajati i nakon buđenja, do nekoliko dana. Svakako ih vrijedi isprobati, a savjete donosimo u nastavku.

Za početak, bitno je usavršiti tehniku feniranja kad pričamo o stiliziranju kose kod kuće. Sve počinje još kod pranja kose, a frizeri savjetuju upotrebu čistača kako bi kosa bila potpuno čista, a zatim i nanošenje regeneratora, kao i proizvoda za stiliziranje kose koji će je zagladiti i pružiti joj sjaj. Prije feniranja, kosu podijelite u nekoliko dijelova, frizeri savjetuju u osam, kako biste lakše i kvalitetnije isfenirali cijelu kosu. Preporučuju upotrebu okrugle četke i da, umjesto na stražnoj strani, što mnogi prakticiraju, feniranje započnete na prednjoj.

 • Nadalje, u rutinu njege kose ubacite i šampon za suho pranje kose, ali nemojte pretjerivati. Ako pripadate skupini čija se kosa jako brzo masti, nanesite šampon za suho pranje na korijen kose i prije nego je to potrebno jer će on pomoći apsorbirati nečistoće pa ćete kosu duže moći nositi raspuštenu. Također, treba imati na umu da je manje više pa nema potrebe svježe opranu kosu prekrivati šamponom za suho pranje kose. Osim šampona za suho pranje kose, dobra je ideja u rutinu njege kose ubaciti i sprej za teksturu koji će “finiširati” izgled i omogućiti da frizura traje što duže.

  Profesionalci vjeruju da uticaj na kosu može imati i jastučnica na kojoj spavamo pa savjetuju odabir svilene koja će pomoći da isfenirana kosa ili valovi izgledaju svježe i drugi dan.

 • Objašnjavaju kako nježna površina svilene jastučnice neće narušiti strukturu kose i probudit ćete se bez neželjenog frizzy efekta. Obratite pozornost i gdje se kosa nalazi prilikom odlaska za spavanje – najbolje bi bilo da je iznad jastuka, umjesto ispod glave i vrata jer će tako kosa bolje zadržati volumen ili valove.

  Za kraj, savjet koji mnogima “teško” pada – kosu treba što rjeđe dirati i kroz nju prolaziti prstima jer se tako samo brže masti. Zbog bakterija i nečistoće na rukama, kao i zbog prirodnog ulja, kosa se još brže masti ako je stalno popravljamo i namještamo pa je ruke najbolje držati podalje od nje. (diva.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,