Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Imaju snažnu poruku: Ovo je 5 tetovaža koje označavaju novi početak

Preuzmite sliku

Napravili ste puno toga kako bi promijenili svoj život?

Konačno ste odlučili okrenuti stranicu i krenuti u nove životne i poslovne pobjede? Toliko ste odlučni da to želite proslaviti i nekako obilježiti? Ako ste razmišljali o tetovaži, onda je sada prava prilika za jednu. Naime, ovih pet lijepih motiva označavaju novi početak.

Lotosov cvijet

Lotosov cvijet znak je za transformaciju i promjenu. Istovremeno znači i novi početak. Pripisuje mu se i duhovno prosvjetljenje, čistoća i ljubav. Mandala tetovaža lotosovog cvijeta simbolizira novi početak pa je zato omiljeni motiv za tetovažu.

 • Feniks

  Feniks je ptica koja se nanovo rađa iz pepela. Ova je ptica savršeni simbol novog početka, a značenje potječe iz egipatske mitologije. Na kraju životnog ciklusa umire te se nanovo uzdiše iz pepela u novi život.

 • Narcise

  Pored lotosovog cvijeta i narcise su cvijeće koje simboliziraju novi početak. A tetovaža tog cvijeta izgleda općenito jako lijepo.

 • Leptir

  Leptir označava ponovno rođenje i promjenu te je zato savršeni simbol novog početka. Razvija se iz gusjenice u predivnog leptira koji je spreman za istraživanje svijeta.

 • Zmija

  Zmija je moćna životinja te označava promjenu i novo rođenje. Često se promatra kao mistična životinja koja ima snažne duhovne moći. Ne pokazuje se bez razloga u mnogim (crtanim) filmovima kao mudro biće. tetovaža koja simbolizira novi početak novi početak tetoviranje. (Miss7.hr)

 • Amazing Snake Tattoo Meaning And Symbolism Of Snake Tattoos pertaining to dimensions 1080 X 1080 – Arm Tattoo Sites

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,