Petak, 2. Juna 2023.
Tuzlanski.ba logo

Ima samo 14 godina, a ogromna stopala: Poznati brend je napravio patike samo za njega

Preuzmite sliku

Eric ima samo 14 godina, ali poznati je brend Under Armour samo za njega napravio najveći par obuće ikada. Dječak je visok 208 cm, a zbog veličine noge mu je gotovo nemoguće pronaći obuću…

Amerikanac Eric Kilburn Jr (14) iz Michigana tinejdžer je s rekordnom veličinom stopala, pa mu je pronalazak obuće jako otežan. Naime, Eric nosi broj 53, a visok je nešto više od 208 centimetara.

Sportski brend Under Armour saznao je za Ericov problem i odlučili su mu napraviti personalizirane patike samo za njega, u njegovoj veličini.

  • Direktor brenda Robb Cropp odlučio je uz pomoć 3D renderinga skenirati Ericova stopala.

    Iako će morati pričekati šest do osam sedmica na svoj par patika, Ericova majka je rekla da su mu time promijenili život, jer se dječak jako muči s pronalaskom obuće.

    Uz svakodnevne cipele, brend je Kilburnu poklonio i kopačke, prenosi 24sata.hr.

  • – Željeli smo osigurati da Eric ima kopačke kako bi mogao neometano igrati na terenu, a onda smo znali i da mu trebamo napraviti cipele koje bi mogao nositi po gradu i raditi ono što bi svaka osoba trebala moći – rekao je Cropp.

    Ericova mama Rebeka planira pokrenuti neprofitnu organizaciju za pomoć osobama poput Erica, kao i GoFundMe kampanju za prikupljanje sredstava.  (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje