Nedjelja, 25. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Humor je preduslov sjajnog seksa

Preuzmite sliku

Smisao za humor pokazao se kao sjajan pokazatelj seksualnih vještina jer upućuje na to da je muškarac opušten u raznim situacijama pa tako i onim intimnim.

Prema studiji koju je objavio dnevnik “Socioaffective Neuroscience & Psychology”, jedna vrlina ukazuje na to da bi muškarac mogao biti dobar ljubavnik, prenosi metro-portal.hr.

Stručnjaci su istraživanjem seksualne prošlosti žena pokušali ustanoviti s kakvim su partnerima imale najbolji seksualni odnos i redovito dostizale vrhunac.

U istraživanju su sudjelovale žene do 69 godina koje nisu u vezi ili braku jer su stručnjaci smatrali da bi žene u vezi osjećale obavezu dati bolju ocjenu svom trenutnom partneru čak i ako je realno ne zaslužuje. Ispitanice su u 70-minutnom testu odgovarale na razna pitanja o svoj seksualnom životu, a na temelju njihovih odgovora istraživači su ustanovili da su najbolji seksualni odnos imale s – humorističnim muškarcima.

Smisao za humor pokazao se kao sjajan pokazatelj seksualnih vještina jer upućuje na to da je muškarac opušten u raznim situacijama pa tako i onim intimnim, što je važno za dobru komunikaciju između partnera te naposljetku i dobar seks.

Među drugim kvalitetama našla se i kreativnost. Muškarci koji su kreativni na drugim životnim područjima svoju kreativnost lakše iskazuju i pod plahtama.

Muškarci s ovim kvalitetama pokazali su veći interes za seksualno zadovoljstvo svojih partnerica od muškaraca koji ih ne posjeduju. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,