Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Humanost i u teškim trenucima: Svaki dan sprema 80 obroka ljudima koji moraju biti u izolaciji

Preuzmite sliku

Sophie Mears dnevno provede i do deset sati kuhajući besplatne obroke kako bi ih isporučila onima koji ne mogu napustiti svoje domove zbog pandemije koronavirusa. 

Sophie, koja inače radi u administraciji u lokalnoj školi, započela je s radom od kuće kada je proglašena karantena, ali također je odlučila učiniti nešto da pomogne zajednici. Njena ideja o besplatnim obrocima ubrzo se pretvorila u masovnu misiju na točkovima. Njen suprug Gary organizuje i pakuje obroke za dostavu, a onda tim od osam volontera dostavlja hranu onima kojima je potrebna.

  • Mještani su donirali hranu i novac kako bi joj pomogli pokriti troškove pripreme obilnih jela poput juha, gulaša i kolača.

  • “Sve je počelo prije nekoliko sedmica, neko je rekao da postoji porodica kojoj je potreban obrok, pa sam im spremila nešto hrane i tako je počelo. Sada pripremam obroke za 80 ljudi. Moja kuhinja nije velika, to je samo normalna porodična kuhinja. Garaža se pretvorila u skladište s nekoliko frižidera i zamrzivačem. Ljudi su me oduševili sa svojim donacijama svega što je potrebno”, ispričala je.

    “Ne smatram da radim nešto posebno, jednostavno kuham”, zaključila je Sophie. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje