Nedjelja, 12. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Human gest taksiste iz Zavidovića: Haris Polić nudi besplatan prijevoz djeci sa poteškoćama u razvoju

Na humanost se odlučio zbog teške finansijske situacije mnogih roditelja koji nisu u mogućnosti odvesti svoje dijete do bolnice

Mladi taksista iz Zavidovića, Haris Polić vođen idejom humanosti na svojoj Facebook stranici “Taxi POLA”pozvao je sve roditelje djece sa poteškoćama da mu se obrate, te da će im on obezbjediti besplatan prijevoz do bolnice. 

Polić je naglasio da se svako može naći u situaciji da nema novca za prijevoz svog djeteta, kao i da je ljudski pomoći drugome, a post je završio poznatom tezom humanih ljudi; Dobro se dobrim vraća.

“Djeca s poteškoćama u razvoju i sličnim bolestima, to jest njihovi roditelji koji nisu u mogućnosti da svoje dijete odvedu do bolnice zbog slabog finansijskog stanja koje je danas jako prisutno u našem društvu, zbog nedostatka posla i situacije kakva jeste, “Taxi POLA”, to jest ja odlučio sam da to uradim na human način obezbjedivši im prijevoz od sebe s činom da se svako od nas može naći u takvoj situaciji, ljudski je da se pomažemo. Dobro se dobrim vraća”, stoji u objavi Harisa Polića. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,