Petak, 30. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Htio spavati sa sto žena u sto zemalja svijeta: Devedeseta mu promijenila život…

Preuzmite sliku

Michael Berndt imao je 23 godine kad je iznenada odlučio sjesti u avion i otputovati u Australiju. Do tada gotovo i da nije napuštao Kunersdorf, naselje u blizini Dresdena gdje je odrastao. Nije znao engleski, a sa sobom je ponio sedamsto eura.

Tamo je upoznao Brazilku s kojom je proveo noć, a to ga je iskustvo toliko oduševilo da je odlučio proputovati stotinu zemalja i u svakoj od njih spavati s bar jednom stanovnicom, piše UNILAD. Tako je započela avantura koja je trajala idućih osam godina.

U tih je osam godina doživio mnogo toga. Bio je porno glumac u Španiji, a u Meksiku je završio u zatvoru zbog seksa na javnom mjestu. Plivao je s morskim psima, naučio nekoliko jezika, probao razne droge i napravio brojne tetovaže.

Kako bi mogao financirati svoja putovanja, radio je razne sezonske poslove, najčešće u restoranima. U Austriji je kuhao za Vladimira Klička i austrijsku nogometnu reprezentaciju.

Tokom svog putovanja uspio se čak dva puta oženiti, jednom da bi dobio vizu za Australiju, drugi put u pijanom stanju u Las Vegasu.

Kad je bio nadomak svog cilja dogodilo se nešto što mu je zauvijek promijenilo život – upoznao je ljubav svog života, Lisu.

  • “Upoznao sam je u devedesetoj državi. Bila je puna razumijevanja i smatrala je da prvo moram završiti svoj izazov. To sam i učinio, a sad nas dvoje putujemo zajedno”, zaključio je Michael koji je o svojoj avanturi napisao i knjigu.  (index.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje