Ponedjeljak, 5. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Hotelska radnica objašnjava zašto biste trebali izbjegavati besplatan doručak po svaku cijenu

Preuzmite sliku

Brandi Augustus, koja objavljuje na TikTok-u kao @brandiaugustus, tvrdi da je radila u nekoliko hotela i da su kuhinje u jeftinim lancima najgore, piše The Mirror.

Ona objašnjava da nisu detaljni u čišćenju i da osoblje “ne zanima” besplatan prženi doručak koji nude mnogi hoteli. Kaže da se sastojci ponovo koriste, a oprema za kuhanje nije propisno očišćena, već se samo obriše svaki dan – ostavljajući prljavštinu da se nakupi, prenosi Tuzlanski.ba.

Još jedna odvratna stvar koje se Brandi prisjetila je da joj je menadžer rekao da koristi samo jedan papirni ubrus kojim će čistiti sve cijelu noć.

@brandiaugustusDon’t eat the free breakfast! ##hotelhacks ##nightaudit ##hotel

♬ Playmate at a scary scene – Kohrogi

Brandi kaže da ako želite da ostanete negdje i doručkujete, pobrinite se da hotel zapošljava odgovarajućeg kuhara i da ima higijensku kuhinju.

Video je pogledan više od 400.000 puta otkako ga je Brandi postavila, a u komentarima se pokazao kao kontroverzna tema.

Jedan gledalac je rekao: “Radio sam u prehrambenoj industriji više od 12 godina. Uglavnom sam radio kao jutarnji šef kuhinje ili menadžer u hotelu. Jaja na bazi švedskog stola su veliko ne.”

Druga osoba, koja je tvrdila da radi za popularni hotel, prokomentarisala je: “Držite se unaprijed upakovane hrane, također provjerite sobu prije nego što unesete prtljag.”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,