Petak, 24. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Horoskopski znaci kao bračni partneri

Preuzmite sliku

Pogledajte horoskop koji će vam reći kakav je vaš izabranik/ca kao bračni partner

Ovan

Ovan muškarac : Muškarac rođen u znaku Ovna je ambiciozan, vrijedan i postiže uspjehe. Svi njegovi planovi, uspjesi i kombinacije, uvijek uključuju i bračnog partnera.On voli ženstvene, inteligentne i nježne žene, naglašenog erosa, oblina i zavodljivog izgleda. Ako mu se prepusti vođstvo i u svemu mu se popušta biće dobar i pažljiv muž, odan, ali ne i vjeran.

Ovan žena : I žena Ovan je ambiciozna, a i u poslovnom smislu slična je muškarcu u istom znaku. U braku žena Ovan pokazuje veliku dozu ljubomore. Od svog muža zahtjeva potpunu vjernost, mada je sama ponekad sklona avanturama u koje je vodi njen naglašeni eros. I pored svega, ona je ipak sjajan bračni partner. To se, prije svega, ogleda u velikoj privrženosti porodici i težnji da preuzme brigu o domaćinstvu.

 • vjecnanje-brak
 • Bik

  Bik muškarac : Vrlo je tolerantan, dobre naravi, voli dom i porodicu. Jedina ozbiljnija mana mu je tvrdoglavost. Savršen je kao suprug i neizmjerno voli djecu. Ne dozvoljava da mu se komanduje. Najbolje je pridobiti ga laskanjem ili potpunom otvorenošću. Ne voli da priča o ljubavi, nego je pokazuje djelima. Sklon je ženama koje vole kuću i porodični život. Za takvu ženu spreman je da se žrtvuje.

  Bik žena : Žena Bik je dobra supruga, majka i domaćica. Ona uživa da radi za muža i decu. Voli nježnost i vrlo je osjećajna. Kao i za muškarca Bika, i za nju je dom svetilište u kome ima mjesta za svakoga ko ne ugrožava skladnost i harmoniju. Kao majka je požrtvovana, odana i izraženo posesivna. Njena jedina mana je svojeglavost kada je u pitanju ljubomora.

  Blizanci

  Blizanac muškarac : Muškarac rođen u ovom znaku lako mijenja raspoloženje, ali je rijetko natmuren i neraspoložen. Kao mlad voli da je okružen sa mnogo žena. Kada izabere jednu, posvećuje joj svu pažnju, ali ne izbjegava ni povremene avanture. U braku voli kada njegova žena ima ista interesovanja kao i on. Voli da joj nameće svoju volju. Njegova žena je većinom zadovoljna supruga.

  Blizanac žena : Žena Blizanac mnogo drži do svog izgleda. Kritična je i sposobna da svakom muškarcu nađe mane. One su uglavnom intelektualno jake i taj aspekt života joj je, u odnosu sa mužem, u braku, često važniji nego njihov seksualni život. One su vrlo društvene i načitane i traže takve partnere. Kao i muškarci Blizanci i one se ne libe od flerta i zavođenja i u stanju su da to dobro sakriju. Nije pretjerano sklona domaćinstvu, ali ne voli nered i prljavštinu.

  Rak

  Rak muškarac : Muškarac rođen u znaku Raka je vrlo romantičan. Često ima kompleks niže vrijednosti jer je, uglavnom, nezadovoljan svojim izgledom. Neopravdano, jer je često prilično lijepo građen i cijenjen od suprotnog pola. Dobar je suprug. U braku ima puno razumijevanja za suprugu i djecu. Vrlo je privržen kući. Kada ga neko uvrijedi, zna da bude utučen i sklon da danima ne govori sa osobom koja ga je uvrijedila. Tada je najbolje ostaviti ga samog. U društvu je nezamjenljiv kao zabavljač.

  Rak žena : Vrlo je osjećajna i emotivna. Kao bračni drug je vjerna i odana. Voli djecu i brak bez djece za nju je nezamisliv. Ženi Raku treba prilaziti nježno, jer su one većinom osjetljive, i veliki su idealisti. Od svog partnera očekuju slično ponašanje, ali ako je ono čak i suprotno, žene u znaku Raka, su neobično tolerantne, praštaju i spremne su da se žrtvuju.

  Lav

 • brak1
 • Lav muškarac : Muškarac rođen u znaku Lava ne voli da mu se naređuje. Inače veoma je nježan i topao, zbog čega je dobar suprug. Uvek je usredsređen na svoje obaveze. Želi da obraduje svoju suprugu, što često i čini. Međutim, može se dogoditi da je ne obraduje baš onda kada ona to očekuje, na primjer, zaboravi ponekad da joj kupi poklon za rođendan. Ako se oženi ženom iz znaka Ovna, Strijelca ili Djevice, ostvaruje jako dobru zajednicu. Ali i tada, zbog njegovih pojedinih postupaka, može doći do bure.

  Lav žena : Ona je šarmantna i kao djevojka ja rado viđena u društvu. Ukoliko se uda za pravog partvera, njena sklonost za promjenom potpuno iščezava i ona može biti idealna supruga i domaćica. Međutim, ne može se zanemariti činjenica da će njena strast i naglost povremeno izazivati trzavice u kući. No, s obzirom na njene ostale kvalitete, ove trzavice se mogu smatrati kao nužna promjena, poslije kojih nastaju nove simpatije i jača ljubav.

  Djevica

  Djevica muškarac: Muškarac rođen u ovom znaku je vrlo karakteran, kako na poslovnom planu tako i u ljubavi. U društvu žene je sposoban da ispolji svoj izuzetni smisao za humor. On nije, po prirodi, romantičan. Kada se veže za jednu djevojku i njome se oženi, biće vrlo vijeran suprug i prijatelj. Prije braka voli da se dugo zabavlja sa djevojkom, prije nego što je oženi. U braku se trudi da bude dobar suprug, otac i ljubavnik.

  Djevica žena : U braku, žena djevica, je veoma vijerna i pouzdana. Odlična je domaćica. Kao majka je pouzdana i požrtvovana i vična je sa djecom. Kao majka i supruga je temeljna i razumna, te bi se moglo reće da kod nje preovladava zdrav razum i praktičan smisao za život i zajednicu. Ona je uredna i vrlo je analitična. Dobro obavlja poslove u kući i to detaljno.

 • muskarac-bjezi-od-zene-brak-razvod-rasprava-zena-upravu-sef
 • Vaga

  Vaga muškarac : Muškarci rođeni u znaku Vage djeluju neodoljivo na žene, iako toga često nisu svjesni. Ukoliko naiđe na osobu sklonu svađi, muškarac Vaga, je poptuno nesnađen. Nije spreman za bilo kakve sukobe, rastaje se bez riječi. Zbog takvog odnosa prema svađi, muškarcu Vagi teško se može dogoditi da, kada je u braku, dolazi kući samo kada mora. Vrlo je vjeran, požrtvovan, odan porodici te u slučaju da nađe suprugu sličnih osobina, to može biti skoro savršen brak.

  Vaga žena: Žena rođena u znaku Vage veoma je osjetljiva i njeno raspoloženje često zavisi od trenutne situacije. Ona umije da bira i ako joj se pruži prilika i uda se za odgovarajućeg čovjeka, ona će mu pružiti maksimalnu sreću i udobnost. Ukoliko se desi suprotno, ona je ponekad raspoložena da ostvari tajnu vezu. Njena, skoro jedina, mana je povremena ćudljivost, a u svakom drugom pogledu je solidna.

  Škorpija

  Škorpija muškarac : On u brak unosi veliki osjećaj za zajednički život. Voli brak, ženu i djecu. Ima smisla za humor. Ponekad se može desiti da zbog preokupiranosti poslovnim obavezama može biti nervozan. Činjenica je da skoro isključivo od žene zavisi kakav će on biti suprug i otac. Ukoliko naiđe na razumijevanje i vidi da supruga prelazi preko njegovih slabosti (nervoza), on će znati to da cijeni i višestruko će se odužiti.

  Škorpija Žena : Ona je u braku veoma dobar drug, odlična majka, velika domaćica i veoma je pouzdana. Prije svega, voli porodičnu sreću. Umije da voli strasno, a kada zbog izvjesnih razloga promijeni mišljenje, ona to ne iskazuje trenutno, već traži nove puteve i načine da povrati izgubljenu harmoniju u braku, izuzev kada je greška do nje. Vrlo je šarmantna i rado viđena u društvu, a svojim šarmom umije da osvoji i zadrži svog supruga.

  Strijelac

  Strijelac muškarac : Rođeni u znaku Strijelca lako mijenjaju partnerke, ali samo dok ne stupe u

 • par-brak-sreca-muskaraz-krevet
 • brak. Kada se odluči i izabere partnerku, on stupa u brak i postaje vijeran i veoma odan suprug, osim kada uvidi da je zajednički život neodrživ. On nikada neće ometati, pa ni svoju suprugu, u njenim poslovima, ali on voli da se osjeća gazdom i ne voli da mu se komanduje. Vrlo je duhovit, privlačan, zavodljiv i odan. On je svojoj supruzi idealan muž, a ove osobine su njegovo glavno oružje.

  Strijelac žena : Prilikom stupanja u brak, žena Strijelac nastoji da munjevito osvoji i zaokupi bračnog partnera, tako da se ona od prvog trenutka nameće kao glavna u kući. Međutim, ako u tome ne uspije ona nije ljuta, već naprotiv, osjeća naklonost prema svom suprugu, kao jačem, jer nije mogla da ga pobijedi, i u tome vidi i svoju sigurnost. Ona traži apsolutnu vjernost, što će i sama pružiti, a posebno ako ima partnera koga voli.

  Jarac

  Jarac munškarac : Muškarac rođen u ovom znaku je ljubazan i pun razumijevanja za svoju suprugu, porodicu i prijatelje. Ako nađe dobru suprugu, on je idealan muž. Prije nego što stupi u brak, on se često može vidjeti u društvu, gde ja uvijek lijepo raspoložen i spreman za šalu. Kada se oženi muškarac Jarac je, prije svega, privržen suprug, nježan otac, uvijek spreman da se žrtvuje za svoje najmilije i ljubazan i gostoljubiv domaćin.

  Jarac žena : Žene Jarčevi su, u većini, osobe zatvorene prirode. One ne vole pretjerano pokazivanje ljubavi i nježnosti, ali iskreno vole svog bračnog partnera. U braku su vjerne, izvrsne su domaćice i požrtvovane majke. Vrijedno rade na usavršavanju svoje djece. Svoju bračnu zajednicu, žena Jarac, ne bi raskinula ni pod kojim uslovima, osim ako je zajednica bitno materijalno ugrožena.

  Vodolija

  Vodolija muškarac : Oni se plaše obaveza koje donosi brak i ljubav u braku, mada to veoma vješto prikrivaju. Više su preokupirani poslovima nego željom da nekoga privole na brak. Međutim, kada stupe u brak, sa osobom koja im odgovara, postaju primjer dobrog i primjernog muža i oca. Ukoliko partnerka zna njegovu osobinu da se često prepušta mislima o poslu, i to ne uzme kao njegovu ozbiljnu manu, imaće pored sebe pažljivog supruga i biće voljena.

  Vodolija žena : Žena rođena u ovom znaku je veoma suzdržana kada je u pitanju ljubavni život u braku. Tek ako osjeti da je voljena, u potpunosti se predaje svom bračnom partneru. Vrlo je poslovna, nema predrasude, umije da cijeni i da se prilagodi životnim situacijama svog supruga. Čvrstina njenog karaktera, omogućava joj da prebrodi neke trenutne trzavice, i da održi sreću u porodici. Ta osobina joj daje sposobnost vođenja domaćinstva u svakom pogledu. Ona je stub porodice.

  Ribe

  Riba muškarac : Nezamjenljiv je kao suprug, ali samo ako naučite da gledate svijet njegovim očima. On je romantična sanjalica i u tome je nedostižan. Ako mu se partnerka približi na pravi način shvatiće da je divno provesti život sa njim. Blage je naravi i uvijek želi da pomogne svojim bližnjima. To je njegova najbolja osobina kada je brak u pitanju. Stalno se trudi da zabavlja svoju porodicu, a njegova privrženost porodici je velika.

  Riba žena : Žena rođena u ovom znaku je veoma osjetljiva. Poklanja simpatije samo muškarcu koji nije grub i koji joj je po osjećanjima sličan. Ona nije gruba, niti bi to mogla da podnese u bračnom odnosu. Puna je mašte, te umije da prebrodi nesporazume u braku. Kada voli, ona je veoma vatrena i privržena. Ona iskreno voli i od svog partnera traži vjernost, ljubav i požrtvovanost.

  (novosti.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje