Foto: Tuzlanski.ba

Sat rođenja je važna informacija za astrologe koji izrađuju natalne karte. Međutim i sami možete na osnovu te informacije u tekstu koji slijedi da saznate više o sebi, svojoj prirodi i sklonostima

sreca-energijaKao što svaki dan u mjesecu ima svoju numeričku vibraciju, tako i svaki sat u danu ima određenu astrološku frekvenciju, što utiče na oscilacije našeg bioenergetskog naboja. Ovo je od posebnog značaja za sat našeg rođenja, ako znamo da se uticaj određenih planeta naizmjenično smjenjuje u krugu od 24 sata.

Naime, nije svejedno da li smo rođeni ujutro, u podne, ili kasno uveče. Neke svoje postupke, stavove i raspoloženja ćemo bolje razumjeti ukoliko saznamo numeričku vibraciju sata rođenja.

Krug od 24 sata podijeljen je na šest numeričkih stanica. Prva numerička stanica je između nula i četiri sata, druga između 4 i 8, treća između 8 i 12, četvrta između 12 i 16, peta između 16 i 20, i šesta, posljednja, između 20 i 24 (odnosno nula) sati.

devojka-raspolozenjeAko ste rođeni između nula i četiri sata vi ste tihe i smirene prirode. Volite da sanjarite i gradite kule u oblacima. Imate bujnu maštu, ali se teško snalazite u svijetu fizičke stvarnosti. Rođeni ste pjesnik, pa vas zato ljudi ne razumiju. Pomalo ste sanjar i vjetropir ali imate plemenitu dušu.

Ako ste rođeni između četiri i osam sati vas odlikuju hitrina i sklad. Uporni ste i istrajni u svim poslovima, a naročito u praktičnim stvarima. Težite tome da drugima budete uzor, da se neprestano dokazujete i potvrđujete.

Ako ste rođeni između osam i dvanaest sati imate mnogo vjere, nade i optimizma. Živahni ste, stalno u stvaralačkom nemiru. Svuda zračite nesebičnu ljubav i magnetsku toplinu. Osjećajni ste i produhovljeni. Naklonjeni ste umjetnosti i filozofiji, odlikuju vas vrline i talenti.

Ako ste rođeni između dvanaest i šesnaest sati vedri ste, živahni, okretni, puni energije. Praktični poslovi kao da su stvoreni za vas. Dobar ste govornik, matematičar i fizičar. Ali ništa manji ni književnik ne biste bili, samo kad biste usmjerili svoju energiju u tom pravcu. Imate mnogo talenata, možete biti uspješni u različitim poslovima.

djevojka-kafa-posao-raspolozenjeAko ste rođeni između šesnaest i dvadeset sati vi ste nemirnog, lutalačkog duha, pomalo nervozni i hiroviti. Pokreti su vam dinamični, brzo mislite i djelujete. Želite što dublje da zagrabite u život, volite ga u svim vidovima i oblicima. Često mijenjate odluke i stavove, radite u isti mah po nekoliko poslova. Ko vas ne poznaje dobro, pomislio bi da ste brzopleti, ali vi ste i te kako svjesni svega što radite.

Ako ste rođeni između dvadeset i dvadeset četiri sata vi ste umjereni, uporni i istrajni na svim poljima. Težite za tim da dominirate nad stvarima i situacijama. Imate sklonosti ka filozofiji i književnosti; racionalni ste i produhovljeni. Privlačno djelujete na okolinu, autoritet ste u porodici i društvu, među prijateljima i rodbinom. Pomalo djelujete robusno i nadmjeno ali to je zbog toga što previše vjerujete u sebe, što ste puni samopouzdanja, životne i kreativne energije.

(altertv.org)