8 kvaliteta koji krase osobe rođene u maju
Foto: Tuzlanski.ba

Ah, taj divni maj. Ko ga ne voli? Vrijeme je divno, cvijeće je svuda oko nas, pozitivna energija se može osjetiti u vazduhu. A, šta je sa ljudima rođenim u ovom proljetnom mjesecu? Sljedećih osam karakteristika su im zajedničke.

djevojka-kosaRomantičari

Osobe rođene u ovom mjesecu po prirodi su romantičari. Kada je u pitanju romantika, niko im ne može parirati. Kada vole, onda je to do zadnjeg atoma i iskreno.

Prijateljstvo

Ljubav nije jedini domen u kojem su osobe rođene u maju nenadmašne. Kada je u pitanju prijateljstvo, nema im ravnih. Veoma brzo uspostavljaju prijateljske odnose i nikada ne okreću leđa pravim prijateljima.

Pouzdanost

Možete se osloniti na osobe rođene u ovom mjesecu kada vam je to najpotrebnije. Pored toga, možete se pouzdati u njih oko bilo kojeg zadatka, jer će dati svoj maksimum da ga ispune. Osobe rođene u maju nisu neko ko odustaje na pola puta, samo zato što su naišle na neku prepreku.

Spokojnost

Osobe rođene u ovom mjesecu sve su sem glasne i napadne. One vole da uživaju u mirnim trenucima i uvijek će ih prije privući mirno okruženje. One mogu biti veoma smirene i tihe, bez obzira na situaciju u kojoj se nalaze.

Strpljenje

Ovo je i jedna od najvećih vrlina koje osobe rođene u maju posjeduju. Uvijek daju sve od sebe i nisu nestrpljive oko ishoda.

Kreativnost

Ove osobe rođene su sa kreativnim genom i često se ističu u svim vrstama umjetnosti. Njihov um funkcioniše na prilično zanimljiv način, a njihova sposobnost u tome što misle van okvira

Realnostmuskarac-osmijeh

Osobe rođene u ovom znaku čvrsto stoje na zemlji i svesne su svojih ograničenja. One nemaju lažne pretenzije prema bilo čemu i realne su do srži. Njihova praktična priroda sprječava ih da preduzmu bilo kakve nezrele korake i pomaže im da ostvare zacrtane ciljeve.

Pronicljivost

Osobe rođene u maju imaju sposobnost da osjete nevidljivo pa i da predvide određene buduće događaje. Upravo to je ono što im pomaže i da donesu prave odluke. Odlični su konsultanti i savjetnici pa im drugi vjeruju. (minimagazin)