Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Gubitak strasti: 3 znaka da imate loš seksualni život

Preuzmite sliku

Iako iskustvo sa dugogodišnjim partnerom ne može uvijek biti najljepše do sada, postoje znaci koji, ako se ponove, otkrivaju da je došlo vrijeme da razgovarate sa vašim voljenim partnerom i uvedete određene promjene u vašem seksualnom životu.

1. Glumite orgazam

Gotovo svaka žena je barem jednom u životu odglumila orgazam. Studije pokazuju da se to dešava u rijetkim situacijama kako bi obradovale svog partnera, što je sasvim normalno u određenim okolnostima i odnosima. Ali postoji još jedan razlog za ovaj orgazam. Neke žene ne uspijevaju da dožive orgazam jer se seksualni odnos brzo završi. Ako je ovo vaš razlog, to je prvi i najveći znak da vas seks sa partnerom ne zadovoljava.

2. Lako izgubite želju za seksom

Seks je proces koji se sastoji od nekoliko faza. Prvo, sve počinje predigrom da se podstaknu strasti kod oba partnera. Ali, ovaj dio odnosa je jako važan i ako ne ide pravilno, to može da bude okidač da izgubite želju za seksom. U želji da zadovoljite drugu stranu, ponekad muškarci i žene prave mnogo napora u predigri. Ako vam ne odgovara predigra, morate je izvesti na pravi put. Potrebno je da razgovarate sa partnerom i otvoreno kažete šta želite.

3. Razmišljate o drugim stvarima

Iako živimo u brzom svijetu gdje je teško naći vremena za opuštanje i uživanje u zagrljaju partnera, to ne znači da morate da nosite svoje svakodnevne zadatke i probleme u krevet. Naime, dokazano je da kvalitetan seks i orgazam opuštaju duh i tijelo, pa ako to ne možete postići, onda nema sumnje da je vrijeme za velike promjene. Objasnite svom partneru ili partnerki šta vas muči i pokušajte da zajedno dođete do rješenja problema. U suprotnom, nećete u potpunosti uživati u vašem seksualnom životu.

Pokušajte da promijenite neke stvari kako bi ponovo probudili uspavane strasti. (zenskimagazin.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,