Srijeda, 5. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Greška koju žene rade kad im počne rasti sijeda kosa

Preuzmite sliku

Svakome u nekom trenutku života počnu rasti sijede vlasi. To se može dogoditi već u kasnim tinejdžerskim i ranim dvadesetim godinama, dok neki primijete prve sijede u tridesetim i četrdesetim godinama. Ako vam je kosa tek počela sijediti i razmišljate o farbanju, dobro je znati koju čestu grešku biste pritom trebale izbjegavati, a riječ je o korištenju krive vrste boje za kosu.

Ako još nemate puno sijedih, odnosno tu i tamo vidite pokoju sijedu dlaku, bolje je koristiti polutrajnu boju za kosu s kojom žete postići da se sijede stope s ostatkom kose te će tokom vremena lagano izblijedjeti.

S druge strane, trajna boja dat će potpunu pokrivenost, ali može izgledati previše umjetno, pogotovo kada kosa počne raste. Također, kod korištenja trajne boje vidjet ćete izraženi prijelaz kada se pojavi korijen što znači da ćete ga morati češće farbati kako biste zadržali ujednačenu boju, prenosi Zadovoljna.hr.

Druga opcija koju možete isprobati ako vam je sijeda kosa tek počela rasti jest da napravite pramenove kako bi se svjetliji dijelovi stopili s ostatkom kose pa kontrast neće biti toliko oštar. To naročito dobro funkcioniše ako imate prirodno svjetliju kosu ili ako i inače radite pramenove.

Bez obzira na to odlučite li ofarbati kosu ili pustiti sijede, to je u potpunosti vaš izbor, a uvijek se možete predomisliti i promijeniti frizuru kada god želite. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,