Nedjelja, 25. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Gotovo neprimjetna manikura je sve veći i popularniji trend…

Preuzmite sliku

Iako nas je posljednja godina možda uveliko ograničila da posjećujemo salone i često mijenjamo manikure, također nas je usmjerila k prirodnijim aspektima izgleda čije održavanje nije teško. Pa smo tako počeli birati frizure i načine farbanja koji mogu duže izdržati bez posjeta frizeru, koji trpe stiliziranje u kućnoj radinosti i izgledaju jednako dobro, a ista je stvar i s manikurama, pedikurama i uređivanjem noktiju.

Uredni i lijepi nokti su uvijek u modi, za to nije potrebna posebna manikura koja se može ostvariti isključivo u salonu, no malo naglasiti izgled prirodnih noktiju s prozirnim i nude nijansama laka postaje sve veći trend koji smo primijetili na društvenim mrežama. Osim što je održavanje takve manikure lakše jer izrast neće biti toliko vidljiv, ujedno nokti izgledaju njegovano i prirodno – kao vaši nokti, samo još bolji, prenosi journal.hr.

  • Barely There Manicure – Vaši nokti, samo još bolji…

    Radi se o gotovo neprimjetnoj manikuri (barely there manicure) koju zovu još i prirodnom ili clean manikurom. Poznate manikerke na društvenim mrežama sve češće objavljuju baš takve primjere koje dobivaju kombinovanjem kvalitetne baze i neutralnih nijansi, prozirnih i nude s malo sjaja kako bi efekat bio što prirodniji.

  • Uz zadržavanje prirodnog oblika nokta ili oblikovanjem u soft square, odnosno nježno zaobljeni četverokut, koji se pokazao kao najpopularniji način oblikovanja u 2021. godini, clean manikura je savršena za sve minimalistice i pobornice kratkih noktiju. Ako želite zadržati sličan look, no tražite bar malo nadogradnje, s njim savršeno funkcionišu minimalni detalji – poput micro french manikure ili sitnih tačkica u korijenu svakog nokta. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,