Subota, 6. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Gest koji pravi razliku: Kako da odmah ostavite dobar utisak na osobu koju ste tek upoznali?

Postoje načini kojima možemo ostaviti prvi utisak kakav želimo, bez nesporazuma.

Frustrirajuća stvar oko dopadljivosti jeste da se često možete osjećati na jedan, a pojaviti na potpuno drugi način.

Tako možete biti 100 posto uvjereni kako ste otvoreni i jednostavni za prijatan razgovor, dok zapravo odajete utisak nepristupačnosti, zbog čega drugim ljudima šaljete pogrešnu poruku.

Srećom, postoje načini kojima možemo ostaviti prvi utisak kakav želimo, bez nesporazuma. Oni uključuju govor tijela, tačnije samosvijest o tome kako naši izrazi lica, radnje i pokreti komuniciraju s drugima.

Ali, Business Insider sada je ponudio još jedno jednostavnije rješenje za ovaj problem, za koji tvrdi kako u drugima izaziva pozitivnije reakcije.

Poslušajte slavne Destiny’s Child i njihovu pjesmu ‘Say My Name’. Drugim riječima, kod upoznavanja, ponovite tuđe ime. Osim što je to pristojno, drugoj osobi pružate osjećaj afirmacije. To će vas prikazati u prijateljskom i simpatičnom tonu i pomoći vam da ostvarite pozitivnu vezu s drugima.

Osoba s druge strane osjećaće se posebnije, a ovaj trik možete primijeniti i u poslovnom i u privatnom životu, posebno u poslovnom, gdje se smatra uvredljivim zaboraviti ime kolege.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,