Subota, 23. Septembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Genijalni izum: Kamper kojim iz šume možete otpedalati ravno u more

Preuzmite sliku

Ekološki osviješteni kamper dovoljno je prostran za dva putnika koji osim udobnog mjesta za spavanje imaju grijanje, rasvjetu, kao i utičnice za uređaje potrebne na putovanju.

Zamislite scenarij u kojem se budite u kamperu, ispod krošnji drveća pa lagano otpedalate plažom na kafu u moru – pa možda i zamahnete udicom koji put nakon kupanja i sunčanja te složite neki ručak.

  • Z-Triton, koji je za sada još uvijek u fazi prototipa, mogao bi omogućiti upravo to. Vrhunsko vozilo za avanturiste koje se može kretati po vodi i tlu osmislila je latvijska kompanija Zeltini.

    Ekološki osviješteni kamper dovoljno je prostran za dva putnika koji osim udobnog mjesta za spavanje imaju grijanje, rasvjetu, kao i utičnice za uređaje potrebne na putovanju, prenosi punkufer.hr.

  • Konstrukcija koja izgleda kao golemi tricikl, ima pedale i prednji točak koji se aktiviraju u vodi, a povezani su s dva tri motora. Z-Triton je dugačak 3,6 metara, širok 1,2 metra i 1,55 metara visok. Nakon testiranja izdržljivosti u svim vremenskim uslovima očekuje se pojavljivanje na tržištu.  (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , , ,