Utorak, 28. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Genijalan trik kako da jagode ostanu svježe duže i ne trunu

Preuzmite sliku

Mnogi obožavaju slatke i sočne jagode, ali najčešće ih kupujemo u manjim pakiranjima, jer je riječ o voću koje se jako brzo kvari.

Tako se najčešće dogodi da nemate jagoda u kući baš kad biste se rado njima osladili. Međutim, postoji i tješenje za to: Jedna je žena na Facebooku podijelila trik zahvaljujući kojemu se mogu očuvati svježima i do tri sedmice.

To znači da biste mogli iskoristiti priliku kad su povoljnije cijene i kupiti ih za nekoliko sedmica unaprijed!

– Trebalo mi je 36 godina da saznam da, ako jagode stavite u obične staklene tegle i pohranite ih dobro zatvorene u frižideru, one mogu potrajati jako dugo  – napisala je Kris Potter u objavi u rujnu prošle godine, objavivši fotografiju jagoda u staklenci.

  • – Ne varam ni za jedan dan, ove su jagode u frižideru više od tri sedmice. To su jagode iz velikog marketa, za koje sam inače bila sretna ako bi slučajno uspjele potrajati do 5 dana prije nego što bi počele trulit – napisala je u svojoj objavi.

    Mnogi ljudi u komentarima su dopisali kako su isprobali trik i oduševili se, jer su jagode zaista ostale svježe i zdrave puno duže nego inače. (24sata.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , ,