Četvrtak, 29. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Genijalan kućanski trik: Evo zašto biste tuš trebali čistiti – krompirom

Preuzmite sliku

Kako bi se tuš kabina oslobodila ostataka vode te kako bi se izbjegle tvrdokorne naslage kamenca ili čak plijesan, većina ljudi nakon tuširanja poseže za brisačem i krpom.

Međutim, trud čišćenja možete u najkraćem mogućem roku svesti na najmanju moguću mjeru ako s vremena na vrijeme očistite tuš s jednostavnim „kućnim sredstvom“ – krompirom!

Tuš se može impregnirati krompirom

Čišćenje tuš kabine krompirom nije samo ekološki prihvatljivo, nego možete imati i koristi od takozvanog „lotosovog efekta“. Znači, „zidovi“ kabine dobit će prirodnu impregnaciju od krompira, što znači da se voda i prljavština jednostavno kotrljaju s površine i ne lijepe za nju. Dakle, ne morate čistiti sve od vrha do dna nakon svake upotrebe tuša.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Auth Bad & Wärme GmbH (@authbadwaerme.oberursel)

Očistiti tuš s krompirom: Evo kako se to radi 

Kako biste tuš mogli impregnirati krumpirom, prvo trebate dobro očistiti zidove i vrata konvencionalnim sredstvima za čišćenje kako bi sve bilo bez kamenca, ostataka sapuna i slično. Zatim prerežite krompir na pola i istrljajte unutrašnju stranu stijenki – i to je to, lotosov efekt činit će svoje. (miss7.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,