Srijeda, 4. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Gdje nanijeti parfem kako bi miris duže trajao?

Preuzmite sliku

Vjerovatno ste primijetile da ponekad možete nanijeti nekoliko špriceva parfema na tijelo, a da ga uopšte ne osjetite, a nekad može proći i cijeli dan da omiljeni parfem osjećate u svojim nosnicama.

Izbjegavajte nanošenje parfema na odjeću ili našpricati mirisni oblak kroz koji ćete proći. Najbolje je nanijeti parfem na zapešća obje ruke. Stavite po jedan ‘špric’ parfema ne trljajući ih međusobno

Kad ga osjećate, kažu stručnjaci, on djeluje na vašu osobnost, upozoravajući na to da nije svejedno na koje mjesto na tijelu stavljate parfem. Važno je stavljati parfem na dio tijela na kojemu se nalaze pulsne tačke. Izbjegavajte nanošenje parfema na odjeću ili našpricati mirisni oblak kroz koji ćete proći.

Najbolje je nanijeti parfem na zapešća obje ruke. Stavite po jedan ‘špric’ parfema ne trljajući ih međusobno. Pustite da se parfem upije. Nosite li odjeću bez rukava, možete ga nanijeti na unutarnje dijelove ruke, ali i iza ušiju. Sve ove tačke su pulsirajuće i pomažu da parfem dobiva na snazi tokom dana.

Možete ga staviti i na prsnu kost, koja je spoj živaca, ali i mjesto pulsacije te pomaže u razvijanju mirisa. Isto tako, i unutarnji dio koljena. Kad je o glavi riječ, parfem će se razvijati na tački spajanja glave i vrata, piše 24sata

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,