Četvrtak, 1. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Gay tate usvojili šestero braće i sestara kako bi mogli zajedno odrastati

Preuzmite sliku

Homoseksualni par iz Pennsylvanije usvojio je šestero braće i sestara koji su u udomiteljstvu proveli 1640 dana.

Steve Anderson-McLean i Rob Anderson-McLean posvojili su djecu kako se ne bi razdvojila. Par je 23. maja 2019. usvojio Carlosa (14), Guadalupea (13), Mariju (12), Selenu (10), Nasa (9), i Maxa (7).

“Sudac je upitao: ‘Razumijete li da su to vaša djeca? Isto kao i da su vaša biološka djeca?’ Očito je da nam je to bilo jasno, ali trenutak je bio emotivan. Nikad nismo ni zamišljali da ćemo imati šestero djece”, prisjetio se Steve u intervjuu za Good Morning America trenutka usvojenja.

Steve i Rob zajedno su više od 18 godina. Vjenčali su se 2013. Iz prethodnih brakova imali su dvoje odrasle djece. Kad su ih odgojili, odlučili su se na usvojenje.

“Slomilo nam je srca kad smo čuli priču ove braće i sestara, znali smo da ne možemo dopustiti da se razdvoje”, dodao je Steve.

Djeca su gotovo pola desetljeća provela u udomiteljstvu. Prethodno su oduzeta roditeljima zbog zanemarivanja i zlostavljanja.

“Odmah smo se u njih zaljubili”, istaknuo je.

Djecu su upoznali u junu 2018. Odveli su ih u zoološki vrt. Sve im je bilo novo i zabavno. Nakon sedam dana, upitali su Stevea i Roba mogu li ostati s njima zauvijek.

“Maxa smo morali uvjeravati da će biti naš sin zauvijek. Sad živimo zajedno tri godine, ali čini se kao da je prošlo puno više. Ne postoje pravila o tome šta može činiti porodica i ljubav koju dijelimo”, zaključio je Steve.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,