Petak, 25. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Frizure za sakrivanje izrasta dok se ne otvore frizerski saloni

Preuzmite sliku

Frizerski saloni zatvoreni su do daljnjega i jedini način da ofarbate kosu je da to napravite sami ili uz pomoć nekog od ukućana s kojima ste u izolaciji.

Ako pak ne mislite da ste vi ili vaši ukućani dovoljno vješti za nešto takvo, razveselit će vas da postoje i drugi načini za prekrivanje izrasta, koji ne podrazumijevanju farbanje ni bilo kakve posebne frizerske vještine.

U pomoć vam priskače pet jednostavnih frizura koje skreću pažnju s izrasta, a neke ga i potpuno prekrivaju, i koje će vam pomoći da se, do sljedećeg odlaska frizeru, lakše pogledate u ogledalo, prenosi index.hr.

Visoka punđa

 • Iako posljednjih godina više nije popularna kao prije, ova frizura prekriva izrast bolje od ijedne druge, a usto je i idealan look za rad od kuće jer miče svu kosu s lica i vrata.

  Razbarušena

 • Iako vjerujemo da mnoge od vas trenutno njeguju razbarušeni look, ovdje se ne radi o takozvanoj “krevet frizuri”. Za chic razbarušeni izgled kosu je ipak potrebno prvo počešljati, a tek je zatim možete lagano razbarušiti prstima ili spontano prebaciti jedan dio na drugu stranu. Tako će se izrast bolje stopiti s ostatkom kose, a tamniji korijen podarit će joj i bujniji izgled.

  Polupodignuto

 • Još jedna odlična frizura za prekrivanje izrasta je polupodignuta kosa svezana u punđicu ili takozvanu palmicu. Dodatan bonus je i ako običnu gumicu zamijenite velikom scrunchie-gumicom za kosu koja će potpuno pokriti izrast.

  Neuredna punđa

 • Omiljena frizura Meghan Markle također je sjajna za prekrivanje izrasta, a ujedno se i savršeno uklapa u opušteni kućni look te nije nimalo zahtjevna za stiliziranje.

  Pletenice

 • Ovdje imate puno prostora ze kreativnost, a što su pletenice zanimljivije, to će bolje skrenuti pažnju s izrasta. Ako pak niste vješti u pravljenju frizura, radije se odlučite za neki od prethodnih prijedloga. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,