Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Frizure koje su spas tokom vrelih dana

Preuzmite sliku

Kada krenu paklene vrućine naprosto ne znamo šta bismo sami sa sobom, a kamoli s kosom ispod koje ćemo, imamo osjećaj, prokuhati.

Za vrijeme velikih vrućina make-up i kosu smo prisiljeni staviti na “minimalan režim”, no prije nego počnete očajavati, nudimo vam tri frizure koje su totalno trendi, gotove u roku keks i pritom će ti pomoći da izdržite dan, piše Miss7.

Neuredna punđica
Ovo je, neosporivo, ljetni klasik. S druge strane, dok je neke djevojke naprave kao iz šale, druge naprosto ne mogu shvatiti kako je izvesti.

Zapravo, trik je u tome da punđicu svežete što brže i pritom ne mislite na to što radite – samo svežite i pustite! Kroz nekoliko dana prakse, postat ćete majstor za “messy bun”!

Niski rep s ukosnicama
Niski rep i ukosnice su valjda najveći trendovi za ljeto, a zajedno čine dinamični duo kojemu je teško odoljeti. Kako se ispod repa ne biste oznojili, nemojte ga svezati skroz uz vrat nego mrvicu više, a onda glavu sa strane ukrasi sitnim ukosnicama. Ukosnice umjesto uz rep možete postaviti i oko razdjeljka želite li dati dašak 90-ih.

Pletenice riblja kost
Ovo nije klasična riblja kost koju ste nosili uz glavu kada ste bili djevojčica. Možda izgledaju zahtjevno na prvu, ali sve što ti treba je malo strpljenja i možda par ruku (prijateljica, sestra, talentirani muž?) da pomognu. Ipak, u dvoje je lakše! Ovakve pletenice se ponovno nose (kao i sve moguće druge izvedenice pletenica), a idealne su kad zavladaju sparine. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,