Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

FOTO: Luksuzno plutajuće ostrvo ORSOS

plutajuce ostrvo3
Preuzmite sliku

Austrijska kompanija ORSOS Island GmbH čiji je osnivač Gabor Orsos, poduzetnik sa iskustvom u hotelijerstvu i nekretninama započela je rad na prototipu projekta, plutajućeg ostrva pod nazivom ORSOS…..

\"plutajuceOvo luksuzno plutajuće ostrvo bi trebalo da bude predstavljeno javnosti do kraja 2013. godine.

Vještačko luksuzno ostrvo ORSOS će imati više od 20 metara visine a biće kada se izgradi dugačako 37 metara. U njemu ima prostora dovoljno da se smjesti do 12 stanovnika odnosno gostiju. Ukupna površina ostrva će biti 1.000 kvadratnih metara, tako da će svaki sprat ovog ostrva obuhvatati otprilike 400 kvadrata površine.

Vještačko luksuzno plutajuće ostrvo je opisano kao \”najudobnije mjesto na vodi udobnije čak i od luskuzne jahte\”. Ploveće ostrvo ORSOS će imati jacuzzi, veliku palubu za sunčanje i smještaj za četri radnika.

Kompanija koja će da pravi ovo ostrvo sugeriše da se plutajuće ostrvo što se tiče cijene bolje pozicionira u odnosu na kupovinu ili iznajmljivanje luksuzne jahte. Takođe iz ove firme tvrde da je ovo ekološki čisto i pouzdano vještačko ostrvo koje koristi vjetar kao dio energetskog sistema, takođe ima solarne panele, još imaju u planu da koriste morsku vodu za klimatizaciju prostorija unutrar Orsosa.

Prema prvim izvještajima, cijena sopstvenog plivajućeg ostrva će koštati oko 3,6 miliona eura za najosnovniji model. Ko nema novac za ovo \”rajsko ostrvo\” ostaje mu samo da zaviri u foto galeriju i uživa ….{igallery id=\”8523\” cid=\”48\” pid=\”1\” type=\”classic\” children=\”1\” showmenu=\”1\” tags=\”\” limit=\”10\”}Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: